Bigusas su malta mėsa
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Paprastas ir gana ekonomiškas vakarienės variantas. Šis patiekalas labai praverčia, kai nėra laiko eiti į parduotuvę pirkti maisto produktų. Čia aprašau paprasčiausią biguso su malta mėsa receptą, bet jei namuose turite, tarkime, rūkytą dešrą, kiaulienos taukų gabalėlį ar raugintų kopūstų, visa tai galima drąsiai dėti į bigusą. Būtinai pabandykite jį pasigaminti!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltieji kopūstai1 kilogramas
-
Malta mėsa400 gramų
-
Morka1 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Šviežias bazilikaspagal skonį
-
Malti juodieji pipirai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite ir nuplaukite morkas. Taip pat nuplaukite kopūstus.
-
2. Kopūstą susmulkinkite plonomis juostelėmis.
-
Reklama
-
3. Kopūstus sudėkite į didelį dubenį, pabarstykite druska, minkykite rankomis ir palikite 15–20 minučių.
-
4. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
-
Reklama
-
5. Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ir sudėkite maltą mėsą.
-
6. Kepkite maltą mėsą ant vidutinės ugnies, maišydami mentele, kol ji pakeis spalvą.
-
Reklama
-
7. Tada į maltą mėsą sudėkite morkas.
-
8. Viską kartu kepkite dar 5 minutes, maišydami mentele.
-
Reklama
-
9. Tada į keptuvę sudėkite kopūstus. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 15–20 minučių.
-
10. Tada paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos, taip pat įberkite maltų juodųjų pipirų. Vėl uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite kopūstus, kol suminkštės. Likus 5 minutėms iki kopūstų išvirimo, per česnakų presą įspauskite į juos nuluptas česnako skilteles.
-
Reklama
-
11. Sudėkite bigusą į lėkštes, kiekvieną lėkštę pabarstykite smulkiai supjaustytu šviežiu baziliku ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama