Paprikų salotos žiemai

Paprikų salotos žiemai

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
12 val.

Apie receptą

Štai tokios ryškios ir skanios salotos, kuriomis galėsite save pamaloninti šaltą žiemos dieną. Jos suteiks jums spalvų, suteiks gaivumo ir vaivorykštės. Papasakosiu, kaip pasigaminti paprikų salotas žiemai. Šioms salotoms paruošti specialiai pasirinkau raudonąsias, geltonąsias, oranžines ir žaliąsias paprikas. Salotas užpilu specialiu, labai aštriu ir sodraus skonio marinatu. Prieš dedant salotas ant stalo, jas reikia palaikyti bent 4–6 savaites. Laikau tamsioje, vėsioje vietoje.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Paprikos
    4 vnt
  • Svogūnai
    1~2 vnt
  • Druska
    2 šaukšti
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Gvazdikas
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Juodieji pipirai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kalendra
    2 arbatiniai šaukšteliai (sėklos)
  • Krapai
    1 arbatinis šaukštelis (sėklos)
  • Cinamonas
    2 vnt (lazdelės)
  • Lauro lapas
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite paprikas, tada išpjaukite kotelį ir kiekvieną supjaustykite į 2 dalis, išvalykite sėklas ir plėveles. Paprikas supjaustykite g...
    1. Nuplaukite paprikas, tada išpjaukite kotelį ir kiekvieną supjaustykite į 2 dalis, išvalykite sėklas ir plėveles. Paprikas supjaustykite griežinėliais. Nulupkite ir nuplaukite svogūną, tada supjaustykite jį pusžiedžiais.
  • Sudedu papriką ir svogūną į didelį dubenį, pabarstau 2 šaukštais druskos ir palieku 24 valandoms, per tą laiką du kartus pamaišau.
    2. Sudedu papriką ir svogūną į didelį dubenį, pabarstau 2 šaukštais druskos ir palieku 24 valandoms, per tą laiką du kartus pamaišau.
  • Reklama
  • Daržoves sudedu į kiaurasamtį ir kruopščiai nuplaunu po tekančiu vandeniu.
    3. Daržoves sudedu į kiaurasamtį ir kruopščiai nuplaunu po tekančiu vandeniu.
  • Mažame puode sumaišykite visus prieskonius ir skysčius. Uždėkite puodą ant ugnies ir užvirinkite, tada virkite 15 minučių.
    4. Mažame puode sumaišykite visus prieskonius ir skysčius. Uždėkite puodą ant ugnies ir užvirinkite, tada virkite 15 minučių.
  • Reklama
  • Marinatą nukošiame per sietelį.
    5. Marinatą nukošiame per sietelį.
  • Sterilizuoju stiklainius ir sudedu į juos paprikas, užpilu karštu marinatu, palikdama 1–2 centimetrus.
    6. Sterilizuoju stiklainius ir sudedu į juos paprikas, užpilu karštu marinatu, palikdama 1–2 centimetrus.
  • Reklama
  • Stiklainius užsuku dangteliais. Ant didelio puodo dugno uždedu rankšluostį, pripilu vandens, užkaitinu vandenį ir sudedu stiklainius, vir...
    7. Stiklainius užsuku dangteliais. Ant didelio puodo dugno uždedu rankšluostį, pripilu vandens, užkaitinu vandenį ir sudedu stiklainius, virinu 15 minučių.
  • Išimu stiklainius iš vandens ir atvėsinu juos kambario temperatūroje. Po to 4–6 savaitėms dedu į sandėliuką.
    8. Išimu stiklainius iš vandens ir atvėsinu juos kambario temperatūroje. Po to 4–6 savaitėms dedu į sandėliuką.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai