Pupelės su grybais žiemai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Jei mėgstate sveikus ir skanius patiekalus, kurie praverčia ir žiemą, siūlau puikų variantą – pupeles su grybais žiemai. Šis užkandis puikiai tinka pietums ar vakarienei. Tiks bet kokios pupelės, mes naudosime baltas. Taip pat galite eksperimentuoti su grybais, siūlau imti įprastus pievagrybius. Šį patiekalą galima patiekti vieną arba įdėti į troškinį, sriubą ar garnyrą.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pupelės300 gramų
-
Pievagrybiai350 gramų
-
Svogūnas100 gramų
-
Morkos100 gramų
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
-
Actas2 šaukštai (9%)
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Pupeles iš anksto pamirkykite vandenyje, geriausia per naktį. Tada virkite pupeles, kol išvirs – 2 valandas.
-
Reklama
-
3. Nulupkite ir nuplaukite morkas, tada smulkiai sutarkuokite.
-
4. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite pusžiedžiais.
-
Reklama
-
5. Pievagrybius gerai nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais.
-
6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną, morkas ir grybus, kepkite 5–7 minutes.
-
Reklama
-
7. Į keptuvę sudėkite virtas pupeles.
-
8. Tada įberkite druskos, pipirų ir troškinkite pupeles bei grybus 25 minutes.
-
Reklama
-
9. Baigus troškintis, į keptuvę įpilkite 9 % acto, viską išmaišykite ir pakaitinkite minutę.
-
10. Paruoštas pupeles sudėkite į sterilius stiklainius.
-
Reklama
-
11. Užsukite stiklainius dangteliais, apverskite ir palikite po antklode parai. Po kurio laiko perkelkite preparatą į sandėliuką.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama