Tortas „Moteriškas idealas“
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
6 val.
Apie receptą
Tortas „Moteriškas idealas“ patiks visoms dailiosios lyties atstovėms. Jis neįprastai lengvas, ne per lipnus ir jame nėra sviesto. Tokio deserto gabalėlis tikrai nepakenks figūrai. Nebijokite gaminti šio torto, jį labai lengva pagaminti, svarbiausia paruošti visus ingredientus ir vadovautis nuosekliomis instrukcijomis. Galite naudoti bet kokią varškę ir grietinę, svarbiausia išlaikyti tūrio santykį. Jei neturite konjako, impregnavimą galite pasigaminti tiesiog iš vandens ir cukraus. Kad želė „neišbėgtų“ iš formos, kaip man nutiko, formą apvyniokite kepimo popieriumi arba maistine plėvele.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus300 gramų (tešloje
-
Miltai60 gramų
-
Kakavos milteliai20 gramų
-
Vanilinis cukrus2 vnt (1 pakelis – tešloje, 1 pakelis – varškės įdare)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Varškė250 gramų (5 % riebumo)
-
Grietinė170 gramų
-
Želatina10 gramų (į varškės įdarą)
-
Vanduo115 gramų
-
Vyšnios500 gramų
-
Vyšnių želė100 gramų (paruošta)
-
Vanduo450~500 gramų
-
Konjakas1 šaukštas (impregnavimui)
-
Vyšnių sultys50 mililitrų (impregnavimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius.
-
Reklama
-
3. Dubenyje išplakite 2 kiaušinius, palaipsniui įberdami cukraus (70 gramų) ir vanilės miltelių.
-
4. Plakite kiaušinius iki purumo ir lengvumo.
-
Reklama
-
5. Palaipsniui suberkite miltų mišinį, toliau plakdami.
-
6. Plakite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. Paruoškite kepimo skardą, ji turėtų būti nuimama ir su aukštais kraštais. Dugną išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais.
-
8. Tešlą tolygiai paskleiskite kepimo formoje, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20–30 minučių, patikrinkite pasirengimą mediniu iešmeliu.
-
Reklama
-
9. Paruoštą biskvitą atvėsinkite kepimo formoje.
-
10. Supilkite želatiną į puodą, įpilkite vandens (115 ml), leiskite pastovėti 10–15 minučių, kaitinkite iki užvirimo, bet neužvirinkite.
-
Reklama
-
11. Varškę, cukrų (100 gramų), grietinę ir vanilinį cukrų išplakite mikseriu.
-
12. Kad nesusidarytų gumulėlių, varškę patartina pertrinti per sietelį.
-
13. Želatiną supilkite į varškės mišinį, kai jis šiek tiek atvės.
-
Reklama
-
14. Grįžkite prie biskvito, išimkite jį iš kepimo skardos, apverskite ir padėkite atgal į skardą, geriausia ant naujos skardos.
-
15. Paruoškite vyšnių sultis, įpildami konjako ir cukraus.
-
16. Šiuo impregnavimu sutepkite biskvitą.
-
17. Varškės mišinį supilkite į formą ant biskvito viršaus ir padėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms.
-
18. Į puodą supilkite cukrų (100 gramų), įpilkite pusę stiklinės vandens ir kaitinkite iki virimo, kad cukrus ištirptų.
-
19. Vyšnias be kauliukų 2 valandas pamirkykite cukraus sirupe.
-
20. Vyšnias vienu sluoksniu sudėkite ant sustingusio varškės sluoksnio.
-
21. Paruoštą vyšnių želė pamirkykite vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Galite imti šiek tiek mažiau vandens, ne 500 ml, o 450. Virkite, bet neužvirinkite. Leiskite šiam mišiniui visiškai atvėsti ir užpilkite atvėsusią želė ant vyšnių, vėl padėkite tortą į šaldytuvą 2-3 valandoms, kol visiškai atvės. Jei nepasitikite savo forma, apvyniokite ją iš išorės maistine plėvele arba kepimo popieriumi, kad želė neišbėgtų.
-
22. Atsargiai išimkite sustingusį tortą iš formos, atskirdami jį nuo sienelių plonu peiliu arba kulinarine mentele, ir padėkite ant lėkštės.
-
23. Įsipilkite arbatos ir mėgaukitės šiuo neįtikėtinai gardžiu tortu.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama