Trapios tešlos pyragas su varške ir braškių uogiene
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Šis pyragas yra tiesiog puikus priedas prie bet kokios arbatos. Trapios tešlos pyragas, trapus pagrindas, storas braškių uogienės sluoksnis, varškės įdaras - tiesiog neįtikėtinai skanu! Tokiam ingredientų kiekiui naudojau 20 cm skersmens kepimo skardą. Braškių uogienė turi būti tiršta, rinkitės riebią varškę.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė200 gramų
-
Miltai300 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt (1 kiaušinis į tešlą, 1 kiaušinis į varškės įdarą)
-
Cukrus80 gramų(40 gramų tešloje, 40 gramų varškės įdarui)
-
Kepimo milteliai1 šaukštelis
-
Braškių uogienė200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Pirmiausia paruoškite tešlą. Puode ant silpnos ugnies ištirpintą sviestą supilkite į dubenį, suberkite 40 gramų cukraus. Viską gerai išmaišykite šluotele.
-
Reklama
-
3. Įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite šluotele.
-
4. Visus miltus persijokite su kepimo milteliais.
-
Reklama
-
5. Minkykite minkštą, elastingą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Jei reikia, po truputį berkite miltus, kad gautumėte norimą tešlos struktūrą. Padalinkite tešlą į 1/2 ir 2/3 dalis. Mažesnę tešlos dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 20 minučių.
-
6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Didžiąją dalį tešlos dėkite ant paruoštos formos dugno ir suformuokite pagrindą būsimam pyragui maždaug 4 cm aukščio kraštais.
-
Reklama
-
7. Ant tešlos pagrindo dugno dėkite braškių uogienę ir šaukštu tolygiai paskirstykite ją sluoksniu.
-
8. Paruoškite varškės įdarą. Į dubenį suberkite varškę, įmuškite kiaušinį ir suberkite 40 gramų cukraus.
-
Reklama
-
9. Naudodami blenderį, sutrinkite šiuos ingredientus iki vientisos masės.
-
10. Varškės įdarą sluoksniu paskleiskite ant uogienės sluoksnio.
-
Reklama
-
11. Išimkite mažesnę tešlos dalį iš šaldiklio ir stambiai sutarkuokite.
-
12. Tešlos drožles tolygiai paskirstykite ant varškės įdaro. Pyragą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 40-45 minutes.
-
13. Gatavą pyragą visiškai atvėsinkite ir tik tada supjaustykite porcijomis.
-
Reklama
-
14. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama