Trapios tešlos pyragas su varške ir braškių uogiene

Trapios tešlos pyragas su varške ir braškių uogiene

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Šis pyragas yra tiesiog puikus priedas prie bet kokios arbatos. Trapios tešlos pyragas, trapus pagrindas, storas braškių uogienės sluoksnis, varškės įdaras - tiesiog neįtikėtinai skanu! Tokiam ingredientų kiekiui naudojau 20 cm skersmens kepimo skardą. Braškių uogienė turi būti tiršta, rinkitės riebią varškę.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė
    200 gramų
  • Miltai
    300 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt (1 kiaušinis į tešlą, 1 kiaušinis į varškės įdarą)
  • Cukrus
    80 gramų(40 gramų tešloje, 40 gramų varškės įdarui)
  • Kepimo milteliai
    1 šaukštelis
  • Braškių uogienė
    200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Pirmiausia paruoškite tešlą. Puode ant silpnos ugnies ištirpintą sviestą supilkite į dubenį, suberkite 40 gramų cukraus. Viską gerai išma...
    2. Pirmiausia paruoškite tešlą. Puode ant silpnos ugnies ištirpintą sviestą supilkite į dubenį, suberkite 40 gramų cukraus. Viską gerai išmaišykite šluotele.
  • Reklama
  • Įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite šluotele.
    3. Įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite šluotele.
  • Visus miltus persijokite su kepimo milteliais.
    4. Visus miltus persijokite su kepimo milteliais.
  • Reklama
  • Minkykite minkštą, elastingą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Jei reikia, po truputį berkite miltus, kad gautumėte norimą tešlos struktūrą...
    5. Minkykite minkštą, elastingą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Jei reikia, po truputį berkite miltus, kad gautumėte norimą tešlos struktūrą. Padalinkite tešlą į 1/2 ir 2/3 dalis. Mažesnę tešlos dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 20 minučių.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Didžiąją dalį tešlos dėkite ant paruoštos formos dugno ir suformuokite pagrindą būsimam pyragu...
    6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Didžiąją dalį tešlos dėkite ant paruoštos formos dugno ir suformuokite pagrindą būsimam pyragui maždaug 4 cm aukščio kraštais.
  • Reklama
  • Ant tešlos pagrindo dugno dėkite braškių uogienę ir šaukštu tolygiai paskirstykite ją sluoksniu.
    7. Ant tešlos pagrindo dugno dėkite braškių uogienę ir šaukštu tolygiai paskirstykite ją sluoksniu.
  • Paruoškite varškės įdarą. Į dubenį suberkite varškę, įmuškite kiaušinį ir suberkite 40 gramų cukraus.
    8. Paruoškite varškės įdarą. Į dubenį suberkite varškę, įmuškite kiaušinį ir suberkite 40 gramų cukraus.
  • Reklama
  • Naudodami blenderį, sutrinkite šiuos ingredientus iki vientisos masės.
    9. Naudodami blenderį, sutrinkite šiuos ingredientus iki vientisos masės.
  • Varškės įdarą sluoksniu paskleiskite ant uogienės sluoksnio.
    10. Varškės įdarą sluoksniu paskleiskite ant uogienės sluoksnio.
  • Reklama
  • Išimkite mažesnę tešlos dalį iš šaldiklio ir stambiai sutarkuokite.
    11. Išimkite mažesnę tešlos dalį iš šaldiklio ir stambiai sutarkuokite.
  • Tešlos drožles tolygiai paskirstykite ant varškės įdaro. Pyragą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 40-45 minutes.
    12. Tešlos drožles tolygiai paskirstykite ant varškės įdaro. Pyragą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 40-45 minutes.
  • Gatavą pyragą visiškai atvėsinkite ir tik tada supjaustykite porcijomis.
    13. Gatavą pyragą visiškai atvėsinkite ir tik tada supjaustykite porcijomis.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    14. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai