Trapus pyragas su varške ir braškių uogiene

Trapus pyragas su varške ir braškių uogiene

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Šis pyragas puikiai papildys bet koką arbatą. Trapios tešlos pyragas, trupininis pagrindas, storas braškių uogienės sluoksnis ir varškės įdaras – jis tiesiog neįtikėtinai skanus! Šiam ingredientų kiekiui naudojau 20 cm skersmens kepimo formą. Braškių uogienė turi būti tiršta, o varškę rinkitės riebią.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    300 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Cukrus
    40 gramų
  • Varškė
    200 gramų
  • Kiaušiniai
    1 vnt (varškės įdarui)
  • Cukrus
    40 gramų (varškės įdarui)
  • Braškių uogienė
    200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Pirmiausia paruoškite tešlą. Ištirpinkite sviestą puode ant silpnos ugnies dubenyje, tada suberkite 40 gramų cukraus. Viską gerai išmaišy...
    2. Pirmiausia paruoškite tešlą. Ištirpinkite sviestą puode ant silpnos ugnies dubenyje, tada suberkite 40 gramų cukraus. Viską gerai išmaišykite šluotele.
  • Reklama
  • Įmuškite kiaušinį. Viską išplakite šluotele.
    3. Įmuškite kiaušinį. Viską išplakite šluotele.
  • Visus miltus persijokite su kepimo milteliais.
    4. Visus miltus persijokite su kepimo milteliais.
  • Reklama
  • Minkykite minkštą, elastingą, nelimpančią tešlą. Jei reikia, po truputį įberkite miltų, kad pasiektumėte norimą tešlos tekstūrą. Padalink...
    5. Minkykite minkštą, elastingą, nelimpančią tešlą. Jei reikia, po truputį įberkite miltų, kad pasiektumėte norimą tešlos tekstūrą. Padalinkite tešlą į 1/2 ir 2/3 dalis. Mažesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir užšaldykite 20 minučių.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į paruoštos skardos dugną sudėkite didžiąją dalį tešlos ir suformuokite pyrago pagrindą su maž...
    6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į paruoštos skardos dugną sudėkite didžiąją dalį tešlos ir suformuokite pyrago pagrindą su maždaug 4 cm aukščio krašteliu.
  • Reklama
  • Ant tešlos pagrindo dugno užtepkite braškių uogienės ir šaukštu tolygiai paskirstykite.
    7. Ant tešlos pagrindo dugno užtepkite braškių uogienės ir šaukštu tolygiai paskirstykite.
  • Paruoškite varškės įdarą. Sudėkite varškę į dubenį, įmuškite kiaušinį ir įberkite 40 gramų cukraus.
    8. Paruoškite varškės įdarą. Sudėkite varškę į dubenį, įmuškite kiaušinį ir įberkite 40 gramų cukraus.
  • Reklama
  • Naudodami blenderį, sutrinkite šiuos ingredientus iki vientisos masės.
    9. Naudodami blenderį, sutrinkite šiuos ingredientus iki vientisos masės.
  • Varškės įdarą sluoksniu paskleiskite ant uogienės sluoksnio.
    10. Varškės įdarą sluoksniu paskleiskite ant uogienės sluoksnio.
  • Reklama
  • Išimkite mažesnę tešlos dalį iš šaldiklio ir sutarkuokite ją stambia tarka.
    11. Išimkite mažesnę tešlos dalį iš šaldiklio ir sutarkuokite ją stambia tarka.
  • Tešlos drožles tolygiai paskleiskite ant varškės įdaro. Kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes.
    12. Tešlos drožles tolygiai paskleiskite ant varškės įdaro. Kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes.
  • Paruoštą pyragą visiškai atvėsinkite ir tik tada supjaustykite porcijomis.
    13. Paruoštą pyragą visiškai atvėsinkite ir tik tada supjaustykite porcijomis.
  • Reklama
  • Skanaus!
    14. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai