Žagarėliai iš kefyro tešlos
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Skanūs, aliejuje kepti žagarėliai yra labai lengvai paruošiami. Šie žagarėliai yra purūs ir minkšti. Galima patiekti su uogiene, medumi arba kondensuotu pienu. Žagarėliai iš kefyro tešlos – minkšti ir purūs, paruošti be mielių, neįtikėtinai aromatingi ir apetitiški, su minkštu viduriu ir auksine plutele. Dėl kefyro tešla yra puri.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Kefyras300 mililitrų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus50 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Miltai350 gramų
-
Augalinis aliejus300 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir suberkite cukrų.
-
Reklama
-
3. Šluotele energingai plakite šiuos ingredientus, kol jie visiškai susimaišys.
-
4. Į kiaušinių mišinį supilkite kefyrą.
-
Reklama
-
5. Viską sumaišykite šluotele.
-
6. Į šį skystą mišinį persijokite miltus su kepimo milteliais, įberkite druskos.
-
Reklama
-
7. Minkykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau, todėl berkite juos po truputį, bet atsargiai, kad tešla nebūtų perminkyta. Tešlą suapvalinkite ir sudėkite į maistinį maišelį, padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
-
8. Pabarstykite darbinį paviršių miltais. Patogumui tešlą padalinkite į 2–3 dalis. Vieną tešlos dalį iškočiokite į maždaug 6–7 mm storio sluoksnį. Tešlos sluoksnį supjaustykite į 5 cm x 8 cm dydžio stačiakampius. Kiekvieno stačiakampio centre padarykite įpjovą.
-
Reklama
-
9. Dabar per plyšį perkiškite vieną stačiakampio kraštą, kad susidarytų lankas.
-
10. Įkaitinkite augalinį aliejų puode ant vidutinės ugnies ir sudėkite žagarėlius – kepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
11. Iškepusius žagarėlius atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama