Žagarėliai iš kefyro tešlos

Žagarėliai iš kefyro tešlos

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Skanūs, aliejuje kepti žagarėliai yra labai lengvai paruošiami. Šie žagarėliai yra purūs ir minkšti. Galima patiekti su uogiene, medumi arba kondensuotu pienu. Žagarėliai iš kefyro tešlos – minkšti ir purūs, paruošti be mielių, neįtikėtinai aromatingi ir apetitiški, su minkštu viduriu ir auksine plutele. Dėl kefyro tešla yra puri.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kefyras
    300 mililitrų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cukrus
    50 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai
    350 gramų
  • Augalinis aliejus
    300 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir suberkite cukrų.
    2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir suberkite cukrų.
  • Reklama
  • Šluotele energingai plakite šiuos ingredientus, kol jie visiškai susimaišys.
    3. Šluotele energingai plakite šiuos ingredientus, kol jie visiškai susimaišys.
  • Į kiaušinių mišinį supilkite kefyrą.
    4. Į kiaušinių mišinį supilkite kefyrą.
  • Reklama
  • Viską sumaišykite šluotele.
    5. Viską sumaišykite šluotele.
  • Į šį skystą mišinį persijokite miltus su kepimo milteliais, įberkite druskos.
    6. Į šį skystą mišinį persijokite miltus su kepimo milteliais, įberkite druskos.
  • Reklama
  • Minkykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau, todėl berkite juos po truputį, bet atsargiai, k...
    7. Minkykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau, todėl berkite juos po truputį, bet atsargiai, kad tešla nebūtų perminkyta. Tešlą suapvalinkite ir sudėkite į maistinį maišelį, padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
  • Pabarstykite darbinį paviršių miltais. Patogumui tešlą padalinkite į 2–3 dalis. Vieną tešlos dalį iškočiokite į maždaug 6–7 mm storio slu...
    8. Pabarstykite darbinį paviršių miltais. Patogumui tešlą padalinkite į 2–3 dalis. Vieną tešlos dalį iškočiokite į maždaug 6–7 mm storio sluoksnį. Tešlos sluoksnį supjaustykite į 5 cm x 8 cm dydžio stačiakampius. Kiekvieno stačiakampio centre padarykite įpjovą.
  • Reklama
  • Dabar per plyšį perkiškite vieną stačiakampio kraštą, kad susidarytų lankas.
    9. Dabar per plyšį perkiškite vieną stačiakampio kraštą, kad susidarytų lankas.
  • Įkaitinkite augalinį aliejų puode ant vidutinės ugnies ir sudėkite žagarėlius – kepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    10. Įkaitinkite augalinį aliejų puode ant vidutinės ugnies ir sudėkite žagarėlius – kepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Iškepusius žagarėlius atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
    11. Iškepusius žagarėlius atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
  • Skanaus!
    12. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai