Žaliųjų pomidorų ikrai žiemai
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
3 val.
Apie receptą
Kas gali būti skaniau nei valgyti tikras, aromatingas daržoves žiemą? Šis receptas yra būtent tai, ką galite paversti realybe. Tiesiog pasigaminkite žaliųjų pomidorų ikrų! Šiuos ikrus gamindami prie žaliųjų pomidorų galite pridėti raudonų ir rausvų pomidorų. Jei negalite daržovių susmulkinti, galite jas sutarkuoti stambia tarka. Kaip pagardus taip pat galite naudoti papriką, kalendrą ir baziliką. Prieš patiekdami, patiekalą papuoškite smulkintais žalumynais.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žalieji pomidorai3 kilogramai
-
Saldžiosios paprikos1 kilogramas
-
Morkos1 kilogramas
-
Svogūnai1/2 kilogramo
-
Cukrus100 gramų
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
-
Actas4 šaukštai
-
Malti juodieji pipirai1 arbatinis šaukštelis
-
Druska2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pomidorus, paprikas, morkas ir svogūnus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Nulupkite morkas ir svogūnus ir supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite paprikas, pašalinkite sėklas ir vidurius, jas taip pat supjaustykite. Pomidorus tiesiog susmulkinkite. Visas daržoves sumalkite mėsmale.
-
2. Sudėkite smulkintas daržoves į puodą, įpilkite augalinio aliejaus, įberkite druskos ir pipirų. Daržovės turėtų išskirti sultis, o mišinys turėtų tapti gana skystas. Jei mišinys labai tirštas, galite įpilti šiek tiek virinto vandens. Virkite daržoves ant silpnos ugnies apie pusantros valandos.
-
Reklama
-
3. Maždaug 15–20 minučių prieš tai į daržovių mišinį įpilkite cukraus ir acto. Stiklainiai, kuriuose bus laikomi ikrai, turi būti iš anksto sterilizuoti.
-
4. Sudėkite ikrus į stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais ir užsukite. Apverskite ir apvyniokite šilta antklode, kol atvės. Tada ikrus laikykite šaldytuve arba rūsyje.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama