Baltijos salotos
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Skanios, sočios salotos, su kuriomis susidoros bet kuri namų šeimininkė. Tai puikiai tinka atostogoms ar šeimos vakarienei. Akcentas bus neįprastas padažas! Dėl neįprasto padažo salotos gaunasi vidutiniškai aštrios ir minkštos. Prieš patiekiant salotas reikia pagardinti ir pasūdyti, kad jos nepermirktų. Galite naudoti bet kokius žalumynus, bet geriausiai tinka švieži krapai, o į padažą galite įdėti kmynų sėklų. Sultingesniam skoniui naudokite filė, virtą pasūdytame vandenyje, įberdami lauro lapų ir pipirų. Išvirus, leiskite mėsai atvėsti sultinyje – taip ji išlaikys sultingumą. Dėl papildomo skonio į padažą galite įberti žiupsnelį maltų juodųjų pipirų arba šiek tiek kmynų. Prieš patiekiant, salotas papuoškite šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, krapais arba petražolėmis, kad suteiktumėte ryškumo ir gaivumo.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Virta vištienos filė200 gramų
-
Marinuoti agurkai80 gramų
-
Virti kiaušiniai3 vnt
-
Raudonasis svogūnas60 gramų
-
Žalumynai15 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kietasis sūris30 gramų
-
Česnakas1 skiltelė
-
Majonezas2 šaukštai
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus ir česnakus. Nuplaukite žalumynus ir nukratykite vandenį.
-
2. Virtą vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį.
-
Reklama
-
3. Smulkiai supjaustykite žalumynus ir sudėkite į vištieną.
-
4. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną ir sudėkite į vištieną bei žoleles.
-
Reklama
-
5. Marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į salotas.
-
6. Nulupkite kiaušinį ir sutarkuokite jį stambia tarka, sudėkite į dubenį. Viską atsargiai sumaišykite.
-
Reklama
-
7. Paruoškite padažą. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su majonezu.
-
8. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į majonezą ir išmaišykite. Pagardinkite salotas paruoštu padažu. Pagal skonį galite įberti žiupsnelį druskos.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama