Baltijos salotos

Baltijos salotos

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
25 min.

Apie receptą

Skanios, sočios salotos, su kuriomis susidoros bet kuri namų šeimininkė. Tai puikiai tinka atostogoms ar šeimos vakarienei. Akcentas bus neįprastas padažas! Dėl neįprasto padažo salotos gaunasi vidutiniškai aštrios ir minkštos. Prieš patiekiant salotas reikia pagardinti ir pasūdyti, kad jos nepermirktų. Galite naudoti bet kokius žalumynus, bet geriausiai tinka švieži krapai, o į padažą galite įdėti kmynų sėklų. Sultingesniam skoniui naudokite filė, virtą pasūdytame vandenyje, įberdami lauro lapų ir pipirų. Išvirus, leiskite mėsai atvėsti sultinyje – taip ji išlaikys sultingumą. Dėl papildomo skonio į padažą galite įberti žiupsnelį maltų juodųjų pipirų arba šiek tiek kmynų. Prieš patiekiant, salotas papuoškite šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, krapais arba petražolėmis, kad suteiktumėte ryškumo ir gaivumo.

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Virta vištienos filė
    200 gramų
  • Marinuoti agurkai
    80 gramų
  • Virti kiaušiniai
    3 vnt
  • Raudonasis svogūnas
    60 gramų
  • Žalumynai
    15 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kietasis sūris
    30 gramų
  • Česnakas
    1 skiltelė
  • Majonezas
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus ir česnakus. Nuplaukite žalumynus ir nukratykite vandenį.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus ir česnakus. Nuplaukite žalumynus ir nukratykite vandenį.
  • Virtą vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį.
    2. Virtą vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite žalumynus ir sudėkite į vištieną.
    3. Smulkiai supjaustykite žalumynus ir sudėkite į vištieną.
  • Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną ir sudėkite į vištieną bei žoleles.
    4. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną ir sudėkite į vištieną bei žoleles.
  • Reklama
  • Marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į salotas.
    5. Marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į salotas.
  • Nulupkite kiaušinį ir sutarkuokite jį stambia tarka, sudėkite į dubenį. Viską atsargiai sumaišykite.
    6. Nulupkite kiaušinį ir sutarkuokite jį stambia tarka, sudėkite į dubenį. Viską atsargiai sumaišykite.
  • Reklama
  • Paruoškite padažą. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su majonezu.
    7. Paruoškite padažą. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su majonezu.
  • Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į majonezą ir išmaišykite. Pagardinkite salotas paruoštu padažu. Pagal skonį galite įberti žiu...
    8. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į majonezą ir išmaišykite. Pagardinkite salotas paruoštu padažu. Pagal skonį galite įberti žiupsnelį druskos.
  • Reklama
  • Skanaus!
    9. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai