Braškių uogienė žiemai

Braškių uogienė žiemai

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Natūrali braškių uogienė žiemai, kuri ruošiama nenaudojant cukraus. Kaip pakaitalą naudojame koncentruotas obuolių sultis, todėl ši uogienė yra 100 % sveika. Būtinai išbandykite! Braškes išrūšiuojame ir nuplauname. Tada supilkite į puodą, įpilkite obuolių sulčių ir pusės citrinos sulčių. Virkite uogienę ant didelės ugnies apie 30 minučių, maišydami ir pašalindami putas. Pabaigoje įpilkite agaro-agaro, praskiestą vandenyje. Supilkite gatavą uogienę į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais. Apverskite, kol visiškai atvės, tada uogienę perkelkite į vėsią, tamsią vietą laikymui. Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    2 kilogramai
  • Obuolių sultys
    200 mililitrų (koncentruotos)
  • Agaro agaro milteliai
    8 gramų
  • Citrinų sultys
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Braškes reikia išrūšiuoti ir kruopščiai nuplauti. Tada uogas perkelkite į didelį puodą, įpilkite obuolių ir citrinų sulčių. Puodą kelioms...
    1. Braškes reikia išrūšiuoti ir kruopščiai nuplauti. Tada uogas perkelkite į didelį puodą, įpilkite obuolių ir citrinų sulčių. Puodą kelioms minutėms padėkite ant ugnies.
  • Padidinkite ugnį iki maksimalios ir virkite, nuolat maišydami. Virkite apie pusvalandį, nugriebdami putas.
    2. Padidinkite ugnį iki maksimalios ir virkite, nuolat maišydami. Virkite apie pusvalandį, nugriebdami putas.
  • Reklama
  • Agaras-agaras ištirpinamas nedideliame kiekyje šalto vandens. Supilkite mišinį į uogienę, išmaišykite ir virkite dar 3 minutes.
    3. Agaras-agaras ištirpinamas nedideliame kiekyje šalto vandens. Supilkite mišinį į uogienę, išmaišykite ir virkite dar 3 minutes.
  • Užpildykite sterilizuotus stiklainius uogiene, uždarykite dangteliais ir apverskite dangteliais žemyn, kol visiškai atvės.
    4. Užpildykite sterilizuotus stiklainius uogiene, uždarykite dangteliais ir apverskite dangteliais žemyn, kol visiškai atvės.
  • Reklama
  • Uogienę galima laikyti vėsioje vietoje apie 12 mėnesių. Skanaus!
    5. Uogienę galima laikyti vėsioje vietoje apie 12 mėnesių. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai