Braškių uogienė žiemai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Natūrali braškių uogienė žiemai, kuri ruošiama nenaudojant cukraus. Kaip pakaitalą naudojame koncentruotas obuolių sultis, todėl ši uogienė yra 100 % sveika. Būtinai išbandykite! Braškes išrūšiuojame ir nuplauname. Tada supilkite į puodą, įpilkite obuolių sulčių ir pusės citrinos sulčių. Virkite uogienę ant didelės ugnies apie 30 minučių, maišydami ir pašalindami putas. Pabaigoje įpilkite agaro-agaro, praskiestą vandenyje. Supilkite gatavą uogienę į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais. Apverskite, kol visiškai atvės, tada uogienę perkelkite į vėsią, tamsią vietą laikymui. Sėkmės!
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės2 kilogramai
-
Obuolių sultys200 mililitrų (koncentruotos)
-
Agaro agaro milteliai8 gramų
-
Citrinų sultyspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Braškes reikia išrūšiuoti ir kruopščiai nuplauti. Tada uogas perkelkite į didelį puodą, įpilkite obuolių ir citrinų sulčių. Puodą kelioms minutėms padėkite ant ugnies.
-
2. Padidinkite ugnį iki maksimalios ir virkite, nuolat maišydami. Virkite apie pusvalandį, nugriebdami putas.
-
Reklama
-
3. Agaras-agaras ištirpinamas nedideliame kiekyje šalto vandens. Supilkite mišinį į uogienę, išmaišykite ir virkite dar 3 minutes.
-
4. Užpildykite sterilizuotus stiklainius uogiene, uždarykite dangteliais ir apverskite dangteliais žemyn, kol visiškai atvės.
-
Reklama
-
5. Uogienę galima laikyti vėsioje vietoje apie 12 mėnesių. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama