Bulvių laiveliai su grybais
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Išbandykite nuostabų, gardų bulvių patiekalą, kuris gali papuošti ir paįvairinti bet kokią vakarienę – bulvių laivelius su grybais! Bulvių laiveliai su grybais yra visavertis nepriklausomas patiekalas, kurį galima patiekti tiek ant šventinio stalo, tiek pietums ar vakarienei, kad pamalonintumėte savo artimuosius. Bulvių laiveliams galite naudoti bet kokius grybus, taip pat galite pridėti saldžiųjų paprikų ir bet kokių žalumynų pagal skonį.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės4 vnt (didelės, taisyklingos formos)
-
Svogūnas1 vnt
-
Grybai400 gramų
-
Kietasis sūris150 gramų
-
Grietinė100 gramų
-
Petražolės1 saujelė (dekoravimui)
-
Druskapagal skonį
-
Saulėgrąžų aliejus50 gramų
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Bulves kruopščiai nuplaukite šepečiu. Kiekvieną bulvę perpjaukite išilgai per pusę, šaukštu atsargiai išgremžkite vidurį, kad nepradurtumėte būsimų laivelių šonų ir dugno. Sieneles palikite maždaug 5–7 mm storio. Ruošinius panardinkite į vandenį, kad jie nepatamsėtų.
-
2. Smulkiai supjaustykite grybus ir lengvai apkepkite įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Įdėkite smulkiai supjaustyto svogūno, grietinės, pipirų ir druskos pagal skonį. Viską troškinkite apie 15 minučių.
-
Reklama
-
3. Išimkite bulvių laivelius iš vandens ir leiskite jiems šiek tiek apdžiūti. Tada sudėkite juos ant riebalais pateptos kepimo skardos ir lengvai pabarstykite druska bei pipirais. Tolygiai paskirstykite grybų įdarą ant visų laivelių. Laivelius su grybais dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15–20 minučių.
-
4. Po šio laiko išimkite kepimo skardą su laiveliais iš orkaitės, pabarstykite patiekalą iš anksto tarkuotu sūriu.
-
Reklama
-
5. Po 15–20 minučių bulvių laiveliai su grybais bus paruošti!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama