Bulvių laiveliai su grybais

Bulvių laiveliai su grybais

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Išbandykite nuostabų, gardų bulvių patiekalą, kuris gali papuošti ir paįvairinti bet kokią vakarienę – bulvių laivelius su grybais! Bulvių laiveliai su grybais yra visavertis nepriklausomas patiekalas, kurį galima patiekti tiek ant šventinio stalo, tiek pietums ar vakarienei, kad pamalonintumėte savo artimuosius. Bulvių laiveliams galite naudoti bet kokius grybus, taip pat galite pridėti saldžiųjų paprikų ir bet kokių žalumynų pagal skonį.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    4 vnt (didelės, taisyklingos formos)
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Grybai
    400 gramų
  • Kietasis sūris
    150 gramų
  • Grietinė
    100 gramų
  • Petražolės
    1 saujelė (dekoravimui)
  • Druska
    pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus
    50 gramų
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Bulves kruopščiai nuplaukite šepečiu. Kiekvieną bulvę perpjaukite išilgai per pusę, šaukštu atsargiai išgremžkite vidurį, kad nepradurtum...
    1. Bulves kruopščiai nuplaukite šepečiu. Kiekvieną bulvę perpjaukite išilgai per pusę, šaukštu atsargiai išgremžkite vidurį, kad nepradurtumėte būsimų laivelių šonų ir dugno. Sieneles palikite maždaug 5–7 mm storio. Ruošinius panardinkite į vandenį, kad jie nepatamsėtų.
  • Smulkiai supjaustykite grybus ir lengvai apkepkite įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Įdėkite smulkiai supjaustyto svogūno, grietinės, pipi...
    2. Smulkiai supjaustykite grybus ir lengvai apkepkite įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Įdėkite smulkiai supjaustyto svogūno, grietinės, pipirų ir druskos pagal skonį. Viską troškinkite apie 15 minučių.
  • Reklama
  • Išimkite bulvių laivelius iš vandens ir leiskite jiems šiek tiek apdžiūti. Tada sudėkite juos ant riebalais pateptos kepimo skardos ir le...
    3. Išimkite bulvių laivelius iš vandens ir leiskite jiems šiek tiek apdžiūti. Tada sudėkite juos ant riebalais pateptos kepimo skardos ir lengvai pabarstykite druska bei pipirais. Tolygiai paskirstykite grybų įdarą ant visų laivelių. Laivelius su grybais dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15–20 minučių.
  • Po šio laiko išimkite kepimo skardą su laiveliais iš orkaitės, pabarstykite patiekalą iš anksto tarkuotu sūriu.
    4. Po šio laiko išimkite kepimo skardą su laiveliais iš orkaitės, pabarstykite patiekalą iš anksto tarkuotu sūriu.
  • Reklama
  • Po 15–20 minučių bulvių laiveliai su grybais bus paruošti!
    5. Po 15–20 minučių bulvių laiveliai su grybais bus paruošti!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai