Cukinijų kečupas
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Kečupas – puikus sprendimas daržovių pertekliui apdoroti. Jo paruošimui galite naudoti ne tik pomidorus, bet ir cukinijas, o daržovės malimo laipsnį galima reguliuoti pagal pageidavimą. Dalinuosi receptu! Kečupo gaminimo procesas yra paprastas ir neužima daug laiko. Tačiau yra keletas smulkių niuansų, į kuriuos verta atkreipti dėmesį. Padažui tinka bet kokia cukinija, tačiau kuo senesnis vaisius, tuo ilgiau užtruks, kol išgaruos skystis. Dar vienas svarbus dalykas – puodą laikyti uždarytą, kad nesudegintumėte. Prieskonius galite drąsiai rinktis pagal savo skonį. Norėdami pabrėžti kečupo skonį, įdėkite prieskonių su ryškiu skoniu: salierų, pankolių, rozmarinų, kalendrų.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalendrapagal skonį (neprivaloma)
-
Cukinijos1 kilogramas
-
Pomidorų pasta300 gramų
-
Cukrus80 gramų
-
Druska26 gramų
-
Paprikų prieskoniai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Acto esencija2.5 arbatinio šaukštelio ( 70%)
-
Vanduo480 mililitrų (300 ml
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Nuplaukite cukiniją ir nulupkite.
-
2. Cukiniją supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į puodą storu dugnu. Įpilkite 180 ml vandens, uždenkite ir uždėkite ant vidutinės ugnies. Kai cukinija užvirs, sumažinkite ugnį.
-
Reklama
-
3. Garinkite, kol suminkštės ir skystis išgaruos.
-
4. Sumaišykite pomidorų pastą ir 300 ml vandens. Įdėkite prieskonių, druskos, cukraus. Išmaišykite ir palikite 20 minučių.
-
Reklama
-
5. Po kurio laiko supilkite pomidorų mišinį į cukinijas.
-
6. Sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Jei neturite elektrinio trintuvo, cukiniją du kartus susmulkinkite smulkia tarka ir tik tada sudėkite pomidorų masę, išmaišykite. Padažą uždėkite ant vidutinės ugnies, uždenkite dangčiu ir po pirmųjų „pliūpsnių“ sumažinkite ugnį bei virkite 20 minučių. Prieš maišydami, nukelkite puodą nuo ugnies, išmaišykite ir vėl uždėkite virti.
-
Reklama
-
7. Pasibaigus laikui, įpilkite acto esencijos ir virkite dar 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies.
-
8. Supilkite kečupą į sterilizuotus stiklainius, uždarykite švariais, sausais dangteliais. Apverskite, suvyniokite ir atvėsinkite.
-
Reklama
-
9. Iš nurodyto ingredientų kiekio gavome 2 stiklainius po 0,55 ml. Mėgaukitės gardžiais patiekalais!
-
10.
-
Reklama
-
11.
-
12.
-
13.
-
Reklama
-
14.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama