Kalakutiena saldžiarūgščiame padaže
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Paprastas ir gardus kalakutienos gaminimo būdas. Saldžiarūgštis padažas mėsą padaro sultingą ir apetitą keliantį. Patiekalą užbaikite virtais ryžiais arba makaronais. Labai skanu! Kepimui rinkitės mėsą be kaulų. Tai gali būti kalakutienos krūtinėlės filė arba šlaunelės filė. Pagal šį receptą galite gaminti ir vištienos mėsą.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakutiena400 gramų
-
Krakmolas1 šaukštas
-
Sojų padažas50 mililitrų
-
Kečupas4 šaukštai
-
Vanduo150 mililitrų
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus20 gramų
-
Česnakas2 skiltelės
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Kalakutienos mėsą supjaustykite gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite smulkintą mėsą. Kepkite 3–5 minutes, kol mėsa pakeis spalvą. Tada uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies dar 12–15 minučių. Mėsa išskirs sultis. Jų turėtų pakakti troškinimui. Jei reikia, galite įpilti šiek tiek vandens.
-
4. Mėsos sultys pamažu išgaruos. Mėsa pradės kepti. Pabarstykite kalakutieną krakmolu ir išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Padažui sumaišykite sojų padažą ir kečupą.
-
6. Į padažą įberkite cukraus ir prieskonių. Įspauskite česnaką. Išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Gautą padažą užpilkite ant mėsos ir, maišydami, viską užvirinkite. Krakmolas padažą padarys maloniai tirštą. Paragaukite. Jei reikia, įberkite druskos. Sojų padaže jau yra druskos.
-
8. Saldžiarūgštė kalakutiena paruošta!
-
Reklama
-
9. Sudėkite mėsą į lėkštes ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama