Kalakutienos faršo troškinys su cukinija
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Cukinijų sezono metu reikia paruošti troškinį su malta mėsa ir cukinijomis. Kadangi naudosime maltą kalakutieną, patiekalas bus beveik dietinis. Norėdami paruošti troškinį, galite šiek tiek pakeisti ingredientų proporcijas. Šis troškinys labai skanus, kai karštas. Suplanuokite gaminimą taip, kad galėtumėte jį iš karto patiekti karštą.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta kalakutiena400 gramų
-
Cukinijos500 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Pomidorai2 vnt
-
Sūris100 gramų
-
Grietinė100 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Augalinis aliejus20 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Mėsą galite pasigaminti patys arba nusipirkti jau paruoštą.
-
2. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, pabarstykite druska ir palikite šiek tiek pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Tada nuspauskite sultis.
-
Reklama
-
3. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kepkite 1–2 minutes.
-
4. Tada į keptuvę sudėkite maltą kalakutieną. Kepkite viską kartu 7–10 minučių. Nebūtina kepti, kol iškeps. Pakanka, kad malta mėsa pakeistų spalvą.
-
Reklama
-
5. Sutarkuotas išspaustas cukinijas sumaišykite su kiaušiniais ir grietine. Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
-
6. Į cukinijų mišinį sudėkite apkeptą maltą mėsą. Išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir viską sudėkite į indą. Ant viršaus sudėkite pjaustytus pomidorus.
-
8. Troškinį gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių.
-
Reklama
-
9. Paruoštas troškinys pradės ruduoti.
-
10. Išimkite iš orkaitės.
-
Reklama
-
11. Supjaustykite troškinį gabalėliais ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama