Kalakutienos zrazai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Jei pavargote nuo įprastų kotletų, gaminkite zrazus. Juk viduje yra skanus, švelnus įdaras, todėl jis patiks visiems be išimties. O juos pagaminti visai nesunku. Kalakutienos zrazai nėra tokie riebūs kaip kiaulienos ir daug minkštesni nei jautienos ar vištienos krūtinėlė. Maltos mėsos galite nusipirkti parduotuvėje, bet geriausia ją gaminti namuose. Tiks ne tik kietasis sūris, bet ir mocarela, suluguni bei bet koks gerai lydantis sūris. Svogūnų laiškus galima pakeisti keptais svogūnais, o į maltą mėsą ir įdarą galite įdėti mėgstamų prieskonių.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta kalakutiena400 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraiparagauti
-
Džiūvėsėliai35 gramai (+ apvoliojimui)
-
Kietasis sūris500 gramų
-
Virtas kiaušinis1 vnt
-
Svogūnų laiškai60 gramų
-
Augalinis aliejuspagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite kalakutienos filė. Surūšiuokite svogūnų laiškus, nuplaukite ir nukratykite vandenį.
-
2. Kalakutienos filė supjaustykite gabalėliais ir sumalkite vidutinio rupumo mėsmale. Sudėkite faršą į dubenį ir įmuškite kiaušinį.
-
Reklama
-
3. Suberkite džiūvėsėlius į dubenį.
-
4. Maltą kalakutieną pagardinkite druska ir pipirais.
-
Reklama
-
5. Viską gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti. Tada dar kartą išmaišykite ir išplakite maltą mėsą. Norėdami tai padaryti, surinkite maltą mėsą į ranką, iškelkite ją virš dubens ir išmeskite atgal. Pakartokite tai 10–15 kartų, taip malta mėsa taps vientisesnė ir tankesnė, o tai leis zrazams išlaikyti savo formą.
-
6. Įdarui sūrį sutarkuokite vidutine tarka ir sudėkite į dubenį.
-
Reklama
-
7. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir suberkite į sūrį.
-
8. Nulupkite virtą kiaušinį ir sutarkuokite jį stambia tarka. Sudėkite kiaušinius į dubenį su svogūnu ir sūriu, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Maltą mėsą ir įdarą padalinkite į lygias dalis. Kiekvieną maltos mėsos dalį suformuokite į paplotėlį ir į vidurį sudėkite įdarą. Sujunkite priešingas paplotėlio dalis ir gerai suspauskite.
-
10. Visus zrazus apvoliokite džiūvėsėliuose.
-
Reklama
-
11. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite zrazus siūle žemyn į keptuvę ir uždenkite dangčiu. Kepkite zrazus po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps ir taps auksinės rudos spalvos.
-
12. Kalakutienos zrazai paruošti. Sudėkite juos į lėkštę su bet kokiu garnyru ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama