Kepenų paštetas žiemai stiklainiuose
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Norite šią žiemą palepinti savo šeimą ir draugus gardžiu patiekalu be jokio pasiruošimo? Kepenėlių paštetas yra bent jau puikus užkandis ar sumuštinių įdaras, todėl rekomenduoju juo apsirūpinti. Naminis kepenų paštetas yra gardus, minkštas ir labai sotus. Tačiau nėra galimybės jo dažnai gaminti, o norisi pasilepinti kažkuo skaniu (ypač žiemą). Taigi kažkam kilo tikrai šauni idėja žiemai pasigaminti kepenų paštetą stiklainiuose. Kepenėlių pašteto receptas labai paprastas, o kokį malonumą žiemos rytą su arbata suteiks šviežios duonos gabalėlis, užteptas paštetu!…
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos kepenėlės1 kilogramas (arba vištienos)
-
Morkos2~3 vnt
-
Svogūnai2~3 vnt
-
Sviestas200 gramų
-
Druska0,5 pagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus2~3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Gerai nuplaukite kepenėles, išvalykite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, kepkite kepenėles, kol iškeps, apie 20 minučių.
-
2. Paruoštas kepenėles perkelkite į kitą indą, tada pakepinkite svogūnus ir morkas. Juos galima supjaustyti dideliais gabalėliais: svogūną į 4–5 gabalėlius, o morką – dideliais apskritimais.
-
Reklama
-
3. Kol kepa daržovės, kepenėles sumalkite trintuvu arba mėsmale. Taip pat galite sumalti naudodami blenderį.
-
4. Dabar laikas sudėti keptas daržoves į trintuvą.
-
Reklama
-
5. Viename dubenyje, naudodami trintuvą, sumaišykite ir susmulkinkite kepenėles ir daržoves, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, taip pat sviesto (jau šiek tiek suminkštinto).
-
6. Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. Paruoštą paštetą sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir uždenkite dangteliais. Nedėkite jo iki pat viršaus, o tik iki kaklelio (arba mažiau).
-
8. Puodo dugną uždenkite rankšluosčiu, sudėkite stiklainius ir užpilkite vandeniu, sterilizuokite 2 valandas.
-
Reklama
-
9. Praėjus laikui išimame stiklainius ir užsukame dangtelius, uždengiame juos antklode, kol atvės, o tada padedame į vėsią vietą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama