Kiauliena su kopūstais
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Dalinuosi paprasto, bet labai sotaus pagrindinio patiekalo visai šeimai receptu. Šis tobulas mėsos ir aromatingų kopūstų derinys sukurs namų jaukumo ir šilumos jausmą. Išbandykite! Paruošti su meile ir rūpesčiu, kopūstai sugers visus prieskonių ir mėsos sulčių skonius, sukurdami sodrų ir subalansuotą skonį. Šis patiekalas ne tik jus pradžiugins, bet ir bus puikus vitaminų bei mineralų šaltinis. Šį patiekalą galite ruošti ištisus metus, nes visus ingredientus lengvai rasite bet kurioje parduotuvėje. Pomidorų pastą galite pakeisti kečupu arba pomidorų tyre, o prieskonius galite pritaikyti pagal savo skonį. Patiekite kopūstus ir mėsą karštus, pabarstytus žolelėmis, ir mėgaukitės harmoningais skoniais.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena300 gramų
-
Baltieji kopūstai600 gramų
-
Morkos80 gramų
-
Svogūnai60 gramas
-
Pomidorų pasta1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Česnakas2 skiltelės
-
Lauro lapas1 vnt
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Vanduo200 mililitrų
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuimkite viršutinius kopūstų lapus ir nuplaukite. Nulupkite ir nuplaukite svogūną, česnaką ir morkas.
-
2. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Padidinkite ugnį, sudėkite kiaulieną ir kepkite maišydami, kol gražiai apskrus. Sumažinkite ugnį, į keptuvę įpilkite 100 mililitrų vandens, uždenkite ir virkite 15 minučių. Būkite atsargūs, kad kiauliena nesudegtų.
-
Reklama
-
3. Svogūną ir česnaką susmulkinkite pagal pageidavimą ir sudėkite į keptuvę su mėsa.
-
4. Morkas stambiai sutarkuokite ir suberkite į mėsą bei daržoves. Viską sumaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies 3–4 minutes, nuolat maišydami.
-
Reklama
-
5. Kopūstą supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis ir sudėkite į keptuvę. Kepkite maišydami 5–6 minutes.
-
6. Įdėkite pomidorų pastos ir supilkite likusį vandenį.
-
Reklama
-
7. Įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų, išmaišykite.
-
8. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30–40 minučių, kol kopūstai bus paruošti pagal jūsų skonį.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama