Klasikinė braškių uogienė
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Sultingą ir klampią braškių uogienę pavasario-vasaros sezonu paruošti nesunku. Šį delikatesą mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Patiekite ją su arbata ar kava ir saldžiais pyragaičiais. Neįtikėtinai aromatinga braškių uogienė, siūloma pusryčiams su bandelėmis ar skrudinta duona, ne tik numalšins alkį, bet ir pakels nuotaiką visai dienai. Būtinai ją gaminkite braškių sezono metu, pradžiugindami save ir savo šeimą desertu.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškė400 gramų
-
Cukrus250 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Nuimkite braškių kotelius, supilkite į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Kiekvieną uogą nuplaukite ir nupilkite vandenį.
-
Reklama
-
3. Supilkite braškes į katilą arba puodą su nepridegančia danga. Suberkite granuliuotą cukrų ir išmaišykite. Palaikykite 20 minučių, kad uogos išsiskirtų sultis.
-
4. Padėkite indą ant viryklės ir virkite apie 5–10 minučių nuo užvirimo momento, stebėdami susidarančias putas. Tada išjunkite ugnį ir leiskite atvėsti apie 2 valandas.
-
Reklama
-
5. Dar kartą pakaitinkite ir virkite apie 10 minučių. Uogienę galite troškinti ant vidutinės ugnies ilgiau, kol ji pasieks norimą tirštumą. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius ir supilkite į juos karštą uogienę. Nedelsdami juos uždarykite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama