Klasikinė braškių uogienė žiemai

Klasikinė braškių uogienė žiemai

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kaip malonu šaltu oru įsipilti puodelį karštos arbatos ir atidaryti stiklainį aromatingos uogienės. Uogų sezonu būtinai išvirkite kelis stiklainius braškių uogienės. Išbandykite šį receptą! Ši uogienė puikiai laikosi tamsioje, vėsioje vietoje arba net namų sandėliuke. Imkite tankias, gerai prinokusias uogas, be jokių gedimo požymių. Braškes uogienei geriausia skinti sausu oru, tada bus mažiau skysčio. Jei uogos mirkant neišskiria sulčių, įpilkite šiek tiek vandens, tai iš pradžių neleis cukrui pridegti. Uogienė gaunasi tamsi, su sveikomis tankiomis uogomis ir gardžiu aromatu. 1. Jei įmanoma, naudokite mažas braškes. Mažos uogos verdant geriau išlaiko formą ir tolygiai pasiskirsto sirupe. 2. Supilkite uogienę į mažus stiklainius. Tai patogu vartoti porcijomis ir padeda išlaikyti likusį sirupą. 3. Jei norite, į uogienę galite įpilti alkoholio, kad būtų pikantiškiau. Nedidelis kiekis likerio, romo ar brendžio virimo pabaigoje suteiks uogienei neįprastą skonį. Taip pat galite į uogienę įdėti apelsino ar citrinos gabalėlių, kad sustiprintumėte skonį ir šiek tiek rūgštelės.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    1 kilogramas
  • Cukrus
    1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Rūšiuokite uogas, pašalinkite visas sugedusias, nuplaukite, sudėkite į sietelį ir leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti.
    2. Rūšiuokite uogas, pašalinkite visas sugedusias, nuplaukite, sudėkite į sietelį ir leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti.
  • Reklama
  • Nuimkite žaliąją dalį nuo uogų.
    3. Nuimkite žaliąją dalį nuo uogų.
  • Sudėkite braškes į puodą, pabarstykite cukrumi.
    4. Sudėkite braškes į puodą, pabarstykite cukrumi.
  • Reklama
  • Uogas su cukrumi palikite kambario temperatūroje 12 valandų, kad išsiskirtų sultys.
    5. Uogas su cukrumi palikite kambario temperatūroje 12 valandų, kad išsiskirtų sultys.
  • Dubenį su uogomis uždėkite ant silpnos ugnies ir užvirinkite, švelniai maišydami ir nugriebdami susidariusias putas. Nuimkite dubenį su u...
    6. Dubenį su uogomis uždėkite ant silpnos ugnies ir užvirinkite, švelniai maišydami ir nugriebdami susidariusias putas. Nuimkite dubenį su uogiene nuo viryklės ir leiskite jai visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Vėl uždėkite uogienę ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Virkite 5 minutes ir nukelkite nuo viryklės. Atvėsinkite uogienę ir leiskite jai ...
    7. Vėl uždėkite uogienę ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Virkite 5 minutes ir nukelkite nuo viryklės. Atvėsinkite uogienę ir leiskite jai pastovėti 6 valandas.
  • Sterilizuokite uogienės stiklainius bet kokiu patogiu būdu, apverskite juos ant švaraus rankšluosčio ir leiskite išdžiūti. Viduje neturėt...
    8. Sterilizuokite uogienės stiklainius bet kokiu patogiu būdu, apverskite juos ant švaraus rankšluosčio ir leiskite išdžiūti. Viduje neturėtų likti drėgmės. Virkite geležinius dangtelius 10 minučių ir padėkite juos šalia stiklainių, kad išdžiūtų.
  • Reklama
  • Puodą su braškių uogiene uždėkite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Virkite uogienę, kol sutirštės, ir supilkite į paruoštus stiklainius...
    9. Puodą su braškių uogiene uždėkite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Virkite uogienę, kol sutirštės, ir supilkite į paruoštus stiklainius. Sandariai uždarykite paruoštais dangteliais, apverskite ir palikite, kol visiškai atvės.
  • Gero pasiruošimo!
    10. Gero pasiruošimo!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai