Lęšių sriuba su raugintais kopūstais
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Dalinuosi daržovių sriubos su lęšiais ir raugintais kopūstais receptu. Lęšiai sriubą padaro tirštą ir sočią, o rauginti kopūstai suteikia įdomų skonį. Gaunasi labai skanu! Žemiau papasakosiu daugiau apie tai, kaip pasigaminti lęšių sriubą su raugintais kopūstais. Šiam receptui galite naudoti tiek raudonuosius, tiek žaliuosius lęšius. Tačiau žaliuosius reikės virti šiek tiek ilgiau.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės2 vnt
-
Morka1 vnt
-
Lęšiai1/2 stiklinės
-
Žalumynaipagal skonį
-
Pomidorų pasta1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Svogūnas1/2 vnt
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Rauginti kopūstai100 gramų
-
Vanduo750~800 mililitrų (arba daržovių sultinio)
-
Lauro lapas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Lęšius nuplaukite.
-
Reklama
-
3. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite lęšius ir užvirinkite. Sudėkite bulves ir virkite sriubą 20 minučių.
-
4. Tuo tarpu kepkite svogūnus ir morkas iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Sudėkite raugintus kopūstus. Jei jie ilgi, galite juos iš anksto supjaustyti. Viską troškinkite kartu apie 5 minutes.
-
6. Tada sudėkite pomidorų pastą ir troškinkite dar 2–3 minutes.
-
Reklama
-
7. Į sriubą sudėkite keptas daržoves. Tada įdėkite lauro lapą, druskos ir pipirų pagal skonį. Virkite dar 5–7 minutes. Galiausiai sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama