Maltos mėsos suktinukas su grybais
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Sotus ir skanus patiekalas yra maltos mėsos suktinukas. Grybų ir sūrio įdaras puikiai dera su mėsa. Be to, malta mėsa gali būti bet kokia – vištiena, kiauliena, jautiena. Atvėsusį vyniotinį galima supjaustyti gabalėliais ir patiekti kaip užkandį. O karštas jis bus puikus pagrindinis patiekalas bet kokiai puotai. Galite šiek tiek pakeisti proporcijas arba į įdarą įdėti daržovių.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa650 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Pievagrybiai200 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Morka1 vnt
-
Sūris100 gramų
-
Augalinis aliejus20 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Vietoj pievagrybių galite vartoti bet kokius kitus grybus.
-
2. Nulupkite svogūną ir morką. Morką sutarkuokite, o svogūną smulkiai supjaustykite.
-
Reklama
-
3. Į karštą keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir kepkite morkas bei svogūnus 2–3 minutes.
-
4. Grybus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
-
Reklama
-
5. Sudėkite grybus į keptuvę su daržovėmis. Išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir kepkite kelias minutes, kad grybai greičiau išskirtų sultis. Tada nuimkite dangtį ir kepkite grybus ant silpnos ugnies 5–7 minutes. Jie sumažės. Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
-
6. Sumaišykite faršą su kiaušiniu, druska ir prieskoniais. Išmaišykite. Mėsos masę meskite į dubens dugną. Taip faršas taps tankesnis ir kepdamas išlaikys formą.
-
Reklama
-
7. Ant stalo patieskite maistinę plėvelę. Ant plėvelės plonu sluoksniu paskleiskite faršą.
-
8. Ant maltos mėsos uždėkite mėsos įdarą.
-
Reklama
-
9. Tada gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.
-
10. Naudodami plėvelę, pradėkite vynioti ritinėlį.
-
Reklama
-
11. Maltą mėsą ir įdarą susukite į tvirtą ritinį. Susukite jį ant folijos.
-
12. Suvyniokite ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių.
-
13. Kepimo pabaigoje atidarykite vyniotinį ir leiskite jam apskrusti.
-
Reklama
-
14. Šiek tiek atvėsinkite ritinį, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama