Mėsa su sūriu ir pomidorais orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
								5  Porcijos
						
								1 val. 20 min.
						Apie receptą
Sultinga kiauliena su prinokusiais pomidorais ir gardžiu sūriu – garantuotas patiekalas jūsų šventiniam stalui! Parodysiu jums gardų keptos mėsos su sūriu ir pomidorais receptą! Norint skaniai iškepti mėsą, nereikia daug pastangų ar ingredientų. Svarbiausia – pasirinkti gerą kiaulienos nugarinės arba išpjovos gabalą, įtrinti jį tinkamais prieskoniais ir įdėti sultingus pomidorus. Kepant mėsą, būtinai rekomenduoju ją įtrinti rozmarinais, raudonėliais ir džiovintais bazilikais. Rinkitės kietuosius sūrius.
Paskirtis: Vakarienės receptai
				Receptai pagal ingredientus: 
					# MėsaReklama
- 
                                                    Reikalingi ingredientai:
- 
													Kiauliena1 kilogramas
- 
													Pomidorai3 vnt
- 
													Sūris400 gramų
- 
													Česnakas6~8 skiltelės
- 
													Džiovintos žolelės3~4 arbatiniai šaukšteliai
- 
													Druska ir pipiraipagal skonį
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                     1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir įpjaukite tolygiai, bet ne iki galo. Mėsos apačia turi likti nepažeista, maždaug 2 cm storio, kad ji gerai iškeptų. Ji primena akordeoną. Sumaišykite druską, pipirus, džiovintą baziliką, raudonėlį ir rozmariną. Mėsą kruopščiai įtrinkite prieskoniais iš visų pusių (įskaitant ir įpjovimus). 1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir įpjaukite tolygiai, bet ne iki galo. Mėsos apačia turi likti nepažeista, maždaug 2 cm storio, kad ji gerai iškeptų. Ji primena akordeoną. Sumaišykite druską, pipirus, džiovintą baziliką, raudonėlį ir rozmariną. Mėsą kruopščiai įtrinkite prieskoniais iš visų pusių (įskaitant ir įpjovimus).
- 
                                                     2. Kol mėsa marinuojasi prieskoniuose, susmulkinkite likusius ingredientus. Pomidorus supjaustykite žiedais. 2. Kol mėsa marinuojasi prieskoniuose, susmulkinkite likusius ingredientus. Pomidorus supjaustykite žiedais.
- 
Reklama
- 
                                                     3. Sūrį taip pat supjaustykite mažais griežinėliais. 3. Sūrį taip pat supjaustykite mažais griežinėliais.
- 
                                                     4. Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais. 4. Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais.
- 
Reklama
- 
                                                     5. Į kiekvieną mėsos gabalėlį įdėkite pomidoro griežinėlį, sūrio griežinėlį ir porą česnako gabalėlių. 5. Į kiekvieną mėsos gabalėlį įdėkite pomidoro griežinėlį, sūrio griežinėlį ir porą česnako gabalėlių.
- 
                                                     6. Sandariai suvyniokite mėsą į foliją ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą. Jei norite, kad mėsa labiau apskrustų, kepimo pabaigoje nuimkite foliją ir kepkite dar 5–7 minutes. 6. Sandariai suvyniokite mėsą į foliją ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą. Jei norite, kad mėsa labiau apskrustų, kepimo pabaigoje nuimkite foliją ir kepkite dar 5–7 minutes.
- 
Reklama
- 
                                                     7. Iškepusią mėsą prieš patiekiant galite supjaustyti porcijomis. Skanu su bulvėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! 7. Iškepusią mėsą prieš patiekiant galite supjaustyti porcijomis. Skanu su bulvėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
- 
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















