Mėsos kukuliai su ryžiais padaže

Mėsos kukuliai su ryžiais padaže

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Siūlau jums klasikinį kukulių su ryžiais receptą – sotų, skanų tradicinį padažą bet kokiam garnyrui. Tai užtruks šiek tiek laiko, bet užteks trims ar keturioms vakarienėms su skirtingais variantais. Švelnūs sultingos maltos mėsos kukuliai, į kuriuos įmaišyti ryžiai, puikiai išlaiko formą ir mirksta aromatingame padaže, tuo pačiu išlieka minkšti ir sotūs. Šis patiekalas idealiai tinka šeimos pietums ar vakarienei! 1. Naudokite kiaulienos ir jautienos faršo mišinį (50:50) arba į vištienos faršą įdėkite šiek tiek kiaulienos riebalų – tai suteiks kukuliams papildomo sultingumo. 2. Į vieną kukulį įsmeikite medinį iešmelį: jei išbėgančios sultys bus skaidrios, kukuliai išvirę. Jei sultys rausvos, dar kelias minutes pavirkite. 3. Patiekite kukulius su padažu ir šviežiomis žolelėmis. Likusius kukulius su padažu šaldytuve galima laikyti iki 3 dienų – pakartotinai pašildyti jie išlaikys sultingumą.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta mėsa
    600 gramų
  • Ryžiai
    200 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Morkos
    2 vnt
  • Pomidorų padažas
    100 gramų
  • Vanduo
    700 mililitrų
  • Druska
    1/2 arbatinis šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite morkas ir svogūnus.
    1. Paruoškite ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite morkas ir svogūnus.
  • Maltą mėsą sudėkite į didelį dubenį ir smulkia tarka sutarkuokite vieną svogūną.
    2. Maltą mėsą sudėkite į didelį dubenį ir smulkia tarka sutarkuokite vieną svogūną.
  • Reklama
  • Įmuškite kiaušinį, įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio druskos, maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite.
    3. Įmuškite kiaušinį, įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio druskos, maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite.
  • Kruopščiai nuplaukite ryžius, kol skystis taps skaidrus.
    4. Kruopščiai nuplaukite ryžius, kol skystis taps skaidrus.
  • Reklama
  • Į dubenį su malta mėsa sudėkite nuplautus ryžius.
    5. Į dubenį su malta mėsa sudėkite nuplautus ryžius.
  • Viską gerai išmaišykite. Dubenį su paruoštu mėsos mišiniu 15 minučių padėkite į šaldytuvą.
    6. Viską gerai išmaišykite. Dubenį su paruoštu mėsos mišiniu 15 minučių padėkite į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Tuo tarpu paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite vieną svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
    7. Tuo tarpu paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite vieną svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  • Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir morką.
    8. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir morką.
  • Reklama
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami mentele, kol daržovės suminkštės.
    9. Kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami mentele, kol daržovės suminkštės.
  • Į atskirą patogų puodą arba keptuvę supilkite vandenį, įpilkite pomidorų padažo ir išmaišykite silikonine mentele.
    10. Į atskirą patogų puodą arba keptuvę supilkite vandenį, įpilkite pomidorų padažo ir išmaišykite silikonine mentele.
  • Reklama
  • Sudėkite keptuvės turinį, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir palaukite, kol užvirs.
    11. Sudėkite keptuvės turinį, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir palaukite, kol užvirs.
  • Šlapiomis rankomis iš atvėsusio mėsos mišinio suformuokite kukulius.
    12. Šlapiomis rankomis iš atvėsusio mėsos mišinio suformuokite kukulius.
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite visus mėsos kukulius.
    13. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite visus mėsos kukulius.
  • Reklama
  • Kepkite mėsos kukulius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    14. Kepkite mėsos kukulius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Tada iškeptus kukulius sudėkite į kepimo skardą su padažu, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30–35 minutes.
    15. Tada iškeptus kukulius sudėkite į kepimo skardą su padažu, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30–35 minutes.
  • Patiekite paruoštus kukulius karštus su padažu.
    16. Patiekite paruoštus kukulius karštus su padažu.
  • Skanaus!
    17. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai