Morkų ir grikių pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Arbatai siūlau pasigaminti kvapnų, drėgną ir labai skanų pyragą. Įdėjus morkų jis neišsausės, o grikiai suteiks naudos ir vitaminų. Puikus pasirinkimas besirūpinantiems savo sveikata! Morkos pyragui suteiks saulėtą spalvą. Iškepusiame pyrage visiškai nesijaučia nei morkos, nei augalinis aliejus. Galite naudoti bet kokius džiovintus vaisius; juos galima mirkyti ne tik apelsinų sultyse, bet ir konjake ar rome. Prieskonius galite pakeisti mėgstamais; puikiai tinka paruoštas meduolių prieskonis. Gatavą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba papuošti glajumi.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Vaisiai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos140 gramų (nuluptos)
-
Apelsinas1/2 vnt
-
Razinos50 gramų (be kauliukų)
-
Džiovinti abrikosai50 gramų
-
Kefyras50 mililitrų (riebus)
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Maltas cinamonas1/2 arbatinio šaukštelio
-
Grikių miltai85 gramai
-
Kvietiniai miltai85 gramai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukrus100 gramų
-
Augalinis aliejus85 mililitrai (bekvapis ir beskonis)
-
Soda1 šaukštelis
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Maltas muskato riešutas1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite morkas. Apelsiną kruopščiai nuplaukite karštu vandeniu ir gerai nusausinkite. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
-
2. Nuo pusės apelsino nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Džiovintus vaisius nuplaukite, suberkite į sietelį ir leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti. Džiovintus abrikosus supjaustykite gabalėliais ir suberkite į dubenį kartu su razinomis. Užpilkite juos apelsinų sultimis, uždenkite ir palikite vėsioje vietoje 8 valandas.
-
Reklama
-
3. Į dubenį suberkite kvietinius ir grikių miltus, suberkite kepimo miltelius, prieskonius ir išmaišykite.
-
4. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite mikseriu iki purios ir šviesios masės.
-
Reklama
-
5. Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir švelniai išmaišykite.
-
6. Šiltą kefyrą sumaišykite su soda iki vientisos masės. Mišinys pradės putoti, tai normalu. Į kiaušinius supilkite kefyrą ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, kartu su žievele suberkite į kiaušinių masę ir atsargiai išmaišykite.
-
8. Miltų mišinį persijokite į dubenį su kiaušiniais ir morkomis, švelniai išmaišykite iki vientisos masės. Turėtų būti kaip tiršta grietinė.
-
Reklama
-
9. Į tešlą supilkite išmirkytus džiovintus vaisius su sultimis ir išmaišykite.
-
10. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi. Tešlą perkelkite į skardą ir išlyginkite.
-
Reklama
-
11. Skardą su tešla pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 40-45 minutes, kol paruduos. Išimkite gatavą pyragą su popieriumi ir visiškai atvėsinkite.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama