Paprasta braškių uogienė žiemai

Paprasta braškių uogienė žiemai

5 (1 įvertinimai)

7 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Braškių uogienę mėgsta visi, na, beveik visi. Pats laikas pasiruošti neišsenkančias šio neįtikėtino saldumo atsargas žiemai. Uogienė yra praktiškas dalykas – ji tinka ir šventei, ir kiekvienai dienai! Uogas perrinkite ir nuplaukite. Tada pabarstykite cukrumi ir palikite parai, kad išsiskirtų sultys. Po to braškes sudėkite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir pakartokite procedūrą dar du kartus. Sutirštėjusią uogienę supilkite į stiklainius ir užsukite dangtelius. Uogienę laikykite sandėliuke, sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškės
    1 kilogramas
  • Cukrus
    1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Atsargiai išrūšiuokite ir nuplaukite braškes.
    1. Atsargiai išrūšiuokite ir nuplaukite braškes.
  • Braškes pabarstykite cukrumi ir palikite parai, kambario temperatūroje, kad išsiskirtų sultys.
    2. Braškes pabarstykite cukrumi ir palikite parai, kambario temperatūroje, kad išsiskirtų sultys.
  • Reklama
  • Po 24 valandų uogas uždėkite ant silpnos ugnies, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
    3. Po 24 valandų uogas uždėkite ant silpnos ugnies, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
  • Procedūrą pakartokite dar du kartus. Sirupas turėtų sutirštėti. Jo pasirengimą galite patikrinti užlašinę jį ant lėkštutės; jei lašas nei...
    4. Procedūrą pakartokite dar du kartus. Sirupas turėtų sutirštėti. Jo pasirengimą galite patikrinti užlašinę jį ant lėkštutės; jei lašas neišplinta, uogienė paruošta!
  • Reklama
  • Sudedame uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukame dangteliais. Apverčiame ir apvyniojame antklode, kol visiškai atvės. Tada laikom...
    5. Sudedame uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukame dangteliais. Apverčiame ir apvyniojame antklode, kol visiškai atvės. Tada laikome vėsioje vietoje. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai