Paprasta braškių uogienė žiemai
5 (1 įvertinimai)
7 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Braškių uogienę mėgsta visi, na, beveik visi. Pats laikas pasiruošti neišsenkančias šio neįtikėtino saldumo atsargas žiemai. Uogienė yra praktiškas dalykas – ji tinka ir šventei, ir kiekvienai dienai! Uogas perrinkite ir nuplaukite. Tada pabarstykite cukrumi ir palikite parai, kad išsiskirtų sultys. Po to braškes sudėkite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir pakartokite procedūrą dar du kartus. Sutirštėjusią uogienę supilkite į stiklainius ir užsukite dangtelius. Uogienę laikykite sandėliuke, sėkmės!
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškės1 kilogramas
-
Cukrus1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Atsargiai išrūšiuokite ir nuplaukite braškes.
-
2. Braškes pabarstykite cukrumi ir palikite parai, kambario temperatūroje, kad išsiskirtų sultys.
-
Reklama
-
3. Po 24 valandų uogas uždėkite ant silpnos ugnies, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
-
4. Procedūrą pakartokite dar du kartus. Sirupas turėtų sutirštėti. Jo pasirengimą galite patikrinti užlašinę jį ant lėkštutės; jei lašas neišplinta, uogienė paruošta!
-
Reklama
-
5. Sudedame uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsukame dangteliais. Apverčiame ir apvyniojame antklode, kol visiškai atvės. Tada laikome vėsioje vietoje. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama