Perlinės kruopos su mėsa
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Perlinių kruopų košės mėgėjų nedaug, ir dažniausiai ji siejama su valgyklos patiekalais. Tačiau išbandykite labai skanų ir sotų variantą vakarienei ar pietums! Nesigailėsite! Perlinių kruopų košė yra trapi, skani ir labai soti. Perlinės kruopos gerai dera su daržovėmis, troškinta mėsa, žuvimi ir bet kokia mėsa, tačiau geriausia naudoti riebesnę mėsą, nes pati ši košė gali būti kiek sausa.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Perlinės kruopos200 gramų
-
Kiauliena300 gramų
-
Morka1 vnt
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Malti juodieji pipirai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
-
Vanduo300 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Iš anksto paruoškite visus ingredientus. Perlines kruopas perplaukite keliais vandenimis, kol skystis taps skaidrus. Nulupkite ir nuplaukite morkas.
-
2. Kiaulieną supjaustykite mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Supjaustykite morkas.
-
4. Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite kiaulienos gabalėlius. Kepkite mėsą, kol ji lengvai pagels, nuolat maišydami mentele.
-
Reklama
-
5. Į mėsą sudėkite morkas ir viską kartu kepkite ant vidutinės ugnies dar apie 5 minutes.
-
6. Tada sudėkite perlines kruopas į keptuvę, įberkite druskos ir pipirų.
-
Reklama
-
7. Supilkite vandenį, uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies, kol skystis visiškai išgaruos.
-
8. Paruoštą košę su mėsa sudėkite į lėkštes ir patiekite, lengvai pabarstydami smulkintomis šviežiomis žolelėmis.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama