Purūs ir minkšti blynai
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Būtinai peržiūrėkite šį receptą, nes čia sužinosite, kaip iškepti purius ir minkštus blynus, kurie tikrai pavyks ir patiks kiekvienam savo skoniu! Tikriausiai kiekvienas iš mūsų prisimena šviežiai iškeptų blynų kvapą iš vaikystės. Daugelis tikriausiai žino, kaip tokius blynus iškepti. Jie iškepa labai purūs ir minkšti, o minkšti dėl išplaktų kiaušinių baltymų ir sodos. Rekomenduoju į tešlą įberti šiek tiek vanilinio cukraus, kad aromatas būtų saldesnis. Tokius blynus geriausia patiekti su uogiene arba džemu, juos taip pat galima aplieti tirpintu šokoladu. Jei norite, į tešlą galite įdėti razinų, bus labai skanu!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rūgpienis arba kefyras250 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus2 šaukštai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Gazuotas mineralinis vanduo1/2 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus30~40 gramų
-
Miltai4~5 stiklinės
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite tešlą: atskirkite baltymus nuo trynių ir plakite, kol susidarys standžios putos, pradėdami nuo mažo greičio ir palaipsniui didindami. Įmaišykite cukrų mažomis porcijomis.
-
2. Į rūgpienį įberkite druskos, įdėkite trynius, išmaišykite šluotele ir įberkite sodą. Tada suberkite persijotus miltus. Tešla turi būti gana tiršta.
-
Reklama
-
3. Įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus, dar kartą gerai išmaišykite mentele. Uždenkite ir leiskite tešlai pailsėti apie 30 minučių.
-
4. Kepkite blynelius įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama