Rūgštynių sriuba su mėsa
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Išbandykite skanų ir sveiką patiekalą, kuriame gausu vitaminų ir mineralų. Taip, aš jums papasakosiu, kaip virti rūgštynių sriubą su mėsa! Ji bus skani ir labai soti, todėl rekomenduoju prisiminti receptą. Būtinai patiekite patiekalą karštą, geriausia su grietine ir šviežia duona. Svogūnų laiškus galite pakeisti įprastais svogūnais, bet tada juos supjaustykite pusžiedžiais.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jautiena1 kilogramas
-
Bulvės4 vnt
-
Morka1 vnt
-
Svogūnas1 vnt
-
Kiaušinis3 vnt
-
Rūgštynės3 saujos
-
Svogūnų laiškai1 krūva
-
Petražolės1 krūva
-
Krapai1 krūva
-
Lauro lapai2 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Grietinė100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Jautieną (geriausia jauną) nuplaukite po vandeniu ir virkite (po užvirimo) apie valandą ant silpniausios ugnies, 5 minutes prieš virimo pabaigą įberkite druskos pagal skonį.
-
2. Virtą mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir pabarstykite iš anksto pasūdytais ir smulkintais svogūnų laiškais.
-
Reklama
-
3. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Morkas supjaustykite plonomis juostelėmis (galite jas sutarkuoti vidutinio rupumo tarka).
-
4. Į verdantį sultinį, iš kurio išėmėte mėsą, pirmiausia perkoškite per smulkų sietelį, sudėkite smulkintą svogūną ir morką. Kai sultinys vėl užvirs, sudėkite bulves, prieš tai supjaustytas mažais kubeliais, ir įdėkite lauro lapų.
-
Reklama
-
5. Kol daržovės verda, kruopščiai nuplaukite rūgštynes šaltu vandeniu ir leiskite nuvarvėti. Galite imti mažiau arba daugiau rūgštynių – priklausomai nuo to, kaip mėgstate.
-
6. Nuimkite rūgštynių kotus, supjaustykite juos juostelėmis skersai lapų ir, kai bulvės išvirs, sudėkite į sultinį. Sudėkite virtą mėsą su svogūnų laiškais.
-
Reklama
-
7. Kietai virtus ir atvėsintus kiaušinius supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite krapus ir petražoles. Po rūgštynių sudėkite kiaušinius, žoleles ir juoduosius pipirus.
-
8. Kai tik sriuba pradės virti, nedelsdami ją nukelkite nuo ugnies. Patiekdami į lėkštę įdėkite šiek tiek grietinės pagal skonį. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama