Vištienos padažas
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
25 min.
Apie receptą
Kotletai visada skanūs, bet dažnai labai sausi. Šis receptas pravers, nes tirštas, skanus padažas paruošiamas per mažiau nei pusvalandį. Pasinaudokite šia idėja! Padažą galima gaminti ne tik kotletams, bet ir kitiems mėsos patiekalams. Jis primena bešamelio padažą, bet yra ne toks kaloringas. Virimui geriausia naudoti šviežią vištienos sultinį, tačiau jį galima lengvai pakeisti vištienos sultinio kubeliu. Atvėsdamas padažas pasidengia putomis, todėl geriausia jį sunaudoti nedelsiant.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos sultinys300 mililitrų
-
Svogūnas60 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Kvietiniai miltai1 šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus vištienos padažui gaminti.
-
2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į keptuvę, įpilkite sviesto.
-
Reklama
-
3. Ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies ir kepkite svogūną, kol suminkštės, apie 5 minutes, nuolat maišydami.
-
4. Pabarstykite svogūnus kvietiniais miltais.
-
Reklama
-
5. Išmaišykite ir kepkite miltus bei svogūną iki auksinės rudos spalvos.
-
6. Maišydami mišinį, plona srovele supilkite šiltą sultinį ir maišykite, kad neliktų gumulėlių.
-
Reklama
-
7. Į padažą įberkite druskos ir pipirų ir virkite, kol sutirštės ir užvirs. Nuimkite puodą nuo ugnies ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama