Vištienos padažas

Vištienos padažas

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
25 min.

Apie receptą

Kotletai visada skanūs, bet dažnai labai sausi. Šis receptas pravers, nes tirštas, skanus padažas paruošiamas per mažiau nei pusvalandį. Pasinaudokite šia idėja! Padažą galima gaminti ne tik kotletams, bet ir kitiems mėsos patiekalams. Jis primena bešamelio padažą, bet yra ne toks kaloringas. Virimui geriausia naudoti šviežią vištienos sultinį, tačiau jį galima lengvai pakeisti vištienos sultinio kubeliu. Atvėsdamas padažas pasidengia putomis, todėl geriausia jį sunaudoti nedelsiant.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos sultinys
    300 mililitrų
  • Svogūnas
    60 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Kvietiniai miltai
    1 šaukštas
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus vištienos padažui gaminti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus vištienos padažui gaminti.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į keptuvę, įpilkite sviesto.
    2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į keptuvę, įpilkite sviesto.
  • Reklama
  • Ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies ir kepkite svogūną, kol suminkštės, apie 5 minutes, nuolat maišydami.
    3. Ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies ir kepkite svogūną, kol suminkštės, apie 5 minutes, nuolat maišydami.
  • Pabarstykite svogūnus kvietiniais miltais.
    4. Pabarstykite svogūnus kvietiniais miltais.
  • Reklama
  • Išmaišykite ir kepkite miltus bei svogūną iki auksinės rudos spalvos.
    5. Išmaišykite ir kepkite miltus bei svogūną iki auksinės rudos spalvos.
  • Maišydami mišinį, plona srovele supilkite šiltą sultinį ir maišykite, kad neliktų gumulėlių.
    6. Maišydami mišinį, plona srovele supilkite šiltą sultinį ir maišykite, kad neliktų gumulėlių.
  • Reklama
  • Į padažą įberkite druskos ir pipirų ir virkite, kol sutirštės ir užvirs. Nuimkite puodą nuo ugnies ir nedelsdami patiekite.
    7. Į padažą įberkite druskos ir pipirų ir virkite, kol sutirštės ir užvirs. Nuimkite puodą nuo ugnies ir nedelsdami patiekite.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai