Žiediniai kopūstai tešloje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Nepaisant menko ingredientų rinkinio, tai nuostabiai skanus, sotus ir labai apetitą keliantis patiekalas. Žiediniai kopūstai tešloje tikrai patiks visiems šeimos nariams ir net mažiesiems. Žiediniai kopūstai – sveika daržovė. Vienas iš prieinamiausių būdų juos paruošti – kepti tešloje. Rezultatas maloniai stebina: minkšti kopūstai viduje, padengti traškia auksine plutele, paverčia šį patiekalą puikiu šiltu užkandžiu. Jis ypač apetitiškas, jei prieš patiekiant pabarstote tarkuotu sūriu. Tinka kaip garnyras arba kaip atskiras patiekalas.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žiediniai kopūstai1 vnt
-
Miltai80 gramų
-
Sūris20 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Kruopščiai nuplaukite žiedinio kopūsto galvą po tekančiu vandeniu.
-
2. Aštriu peiliu atskirkite žiedinio kopūsto galvą į žiedynus.
-
Reklama
-
3. Visus žiedynus sudėkite į patogų puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 10 minučių nuo skysčio užvirimo momento.
-
4. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos.
-
Reklama
-
5. Kiaušinius energingai išplakite šluotele iki vientisos masės.
-
6. Į šį mišinį įberkite miltų.
-
Reklama
-
7. Įmaišykite miltus, kol gausite vientisą, gana tirštą tešlą.
-
8. Kiaurasamčiu sudėkite išvirtus žiedinio kopūsto žiedynus į lėkštę ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
-
Reklama
-
9. Dabar įdėkite kiekvieną žiedyną į tešlą ir pamirkykite jį taip, kad žiedynas būtų visiškai padengtas tešla iš visų pusių.
-
10. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite tešloje apvoliotus žiedinius kopūstus. Kepkite kopūstus iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
-
Reklama
-
11. Paruoštus žiedinius kopūstus, sudėkite į lėkštę, pabarstykite sūriu ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama