Mėlynių tortas

Mėlynių tortas

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Geras šventinis stalas neapsieina be torto. Siūlau nuostabų „vasarišką“ mėlynių torto receptą. Subtilus uogų putėsiai paverčia šį tortą neįtikėtinai lengvu, skaniu ir gražiu. Išbandykite! Pasigaminkime mėlynių tortą. Pirmiausia iškepkite biskvitą, atvėsinkite jį ir supjaustykite į dvi dalis. Tada pagaminkite mėlynių putėsius. Putėsius užtepkite ant apatinio biskvito, uždenkite antruoju biskvito sluoksniu ir padėkite į šaldytuvą. Iš maskarponės ir cukraus pudros paruoškite švelnų kremą. Ant torto viršaus užtepkite kremo ir papuoškite mėlynėmis. Vėl padėkite tortą į šaldytuvą 1-2 valandoms. Sėkmės ruošiant!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Uogos / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Cukrus
    3 šaukštai (+ 1/2 puodelio putėsiams)
  • Kakava
    1 šaukštas
  • Miltai
    3 šaukštai
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Mėlynės
    2 stiklinės (+ 1 stiklinė papuošimui)
  • Sviestas
    100 gramų
  • Sausas pienas
    1 puodelis
  • Natūralus jogurtas
    200 gramų
  • Varškė
    100 gramų
  • Želatina
    20 gramų
  • Maskarponė
    250 gramų
  • Cukraus pudra
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kepkime biskvitą. Išplakime kiaušinius su cukrumi, suberkime miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Viską atsargiai išmaišykite.
    1. Kepkime biskvitą. Išplakime kiaušinius su cukrumi, suberkime miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Viską atsargiai išmaišykite.
  • Kepimui naudoju 24 cm skersmens formą. Biskvitą kepu 30 minučių, 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsusį biskvitą supjaustau į 2 dalis.
    2. Kepimui naudoju 24 cm skersmens formą. Biskvitą kepu 30 minučių, 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsusį biskvitą supjaustau į 2 dalis.
  • Reklama
  • Pasigaminkime mėlynių putėsius. Išplakite suminkštintą sviestą su cukrumi iki purumo.
    3. Pasigaminkime mėlynių putėsius. Išplakite suminkštintą sviestą su cukrumi iki purumo.
  • Plaktuvu išplakite mėlynes, sudėkite jogurtą, varškę, pieno miltelius ir vėl išplakite. Dabar sudėkite su cukrumi išplaktą sviestą, išmai...
    4. Plaktuvu išplakite mėlynes, sudėkite jogurtą, varškę, pieno miltelius ir vėl išplakite. Dabar sudėkite su cukrumi išplaktą sviestą, išmaišykite. Želatiną ištirpinkite 1/3 puodelio karšto vandens, tada supilkite į mėlynių masę ir išplakite trintuvu.
  • Reklama
  • Vieną biskvito sluoksnį dėkite ant kepimo formos dugno. Supilkite mėlynių putėsius ir uždenkite antruoju biskvito sluoksniu. Įdėkite pyra...
    5. Vieną biskvito sluoksnį dėkite ant kepimo formos dugno. Supilkite mėlynių putėsius ir uždenkite antruoju biskvito sluoksniu. Įdėkite pyragą į šaldytuvą 2 valandoms.
  • Paruoškime kremą. Gerai išplakite maskarponę su cukraus pudra.
    6. Paruoškime kremą. Gerai išplakite maskarponę su cukraus pudra.
  • Reklama
  • Ant torto viršaus užtepkite kremo, tolygiai jį paskirstydami. Pabarstykite mėlynėmis ir dar valandai padėkite į šaldytuvą.
    7. Ant torto viršaus užtepkite kremo, tolygiai jį paskirstydami. Pabarstykite mėlynėmis ir dar valandai padėkite į šaldytuvą.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai