Močiutės raugintų agurkų receptas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
7 d. 22 val.
Apie receptą
Patys mėgstamiausi rauginti agurkai – močiutės! Šis receptas niekada jūsų nenuvils, jis tikrai patikrintas laiko ir patirties. Pabandykite pasigaminti raugintų agurkų patys!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai1 kilogramas
-
Krapai0,5 sija
-
Druska2 šaukštai (be kaupo)
-
Šaltas vanduo1 litras
-
Česnakas1 vnt (galva)
-
Juodieji pipirai20 vnt
-
Ąžuolo, serbentų ir vyšnių lapai30 vnt (Po 10 vienetų)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Nuplaukite lapus ir krapus, sudėkite juos į gilų dubenį, bet ne į aliuminį!
-
Reklama
-
3. Nuplaukite šviežius agurkus, sudėkite juos į indą. Jei norite nupjauti galiukus, atminkite, kad tokie agurkai bus paruošti 1 diena anksčiau!
-
4. Į indą įberkite juodųjų pipirų žirnelių.
-
Reklama
-
5. Nulupkite česnako skilteles, nuplaukite ir susmulkinkite. Sudėkite į indą.
-
6. Ištirpinkite druską šaltame vandenyje, kad gautumėte sūrymą.
-
Reklama
-
7. Į indą įpilkite sūrymo taip, kad jis apsemtų agurkus. Uždenkite lėkšte ir uždėkite svorį. Padėkite į šaldytuvą arba rūsį, pusrūsį, kur šalta. Kuo šalčiau, tuo ilgiau agurkai rūgs.
-
8. Maždaug po 1,5 savaitės rauginti agurkai bus paruošti.
-
Reklama
-
9. Po to sudėkite agurkus į stiklainius, užpilkite sūrymu, uždarykite nailono dangteliais ir laikykite šaltai. Galiojimo laikas – iki 4–5 mėnesių.
-
10. Rauginti agurkai, pagaminti pagal močiutės receptą, visada bus sultingi ir traškūs!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama