Močiutės raugintų agurkų receptas

Močiutės raugintų agurkų receptas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
7 d. 22 val.

Apie receptą

Patys mėgstamiausi rauginti agurkai – močiutės! Šis receptas niekada jūsų nenuvils, jis tikrai patikrintas laiko ir patirties. Pabandykite pasigaminti raugintų agurkų patys!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    1 kilogramas
  • Krapai
    0,5 sija
  • Druska
    2 šaukštai (be kaupo)
  • Šaltas vanduo
    1 litras
  • Česnakas
    1 vnt (galva)
  • Juodieji pipirai
    20 vnt
  • Ąžuolo, serbentų ir vyšnių lapai
    30 vnt (Po 10 vienetų)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Nuplaukite lapus ir krapus, sudėkite juos į gilų dubenį, bet ne į aliuminį!
    2. Nuplaukite lapus ir krapus, sudėkite juos į gilų dubenį, bet ne į aliuminį!
  • Reklama
  • Nuplaukite šviežius agurkus, sudėkite juos į indą. Jei norite nupjauti galiukus, atminkite, kad tokie agurkai bus paruošti 1 diena anksčiau!
    3. Nuplaukite šviežius agurkus, sudėkite juos į indą. Jei norite nupjauti galiukus, atminkite, kad tokie agurkai bus paruošti 1 diena anksčiau!
  • Į indą įberkite juodųjų pipirų žirnelių.
    4. Į indą įberkite juodųjų pipirų žirnelių.
  • Reklama
  • Nulupkite česnako skilteles, nuplaukite ir susmulkinkite. Sudėkite į indą.
    5. Nulupkite česnako skilteles, nuplaukite ir susmulkinkite. Sudėkite į indą.
  • Ištirpinkite druską šaltame vandenyje, kad gautumėte sūrymą.
    6. Ištirpinkite druską šaltame vandenyje, kad gautumėte sūrymą.
  • Reklama
  • Į indą įpilkite sūrymo taip, kad jis apsemtų agurkus. Uždenkite lėkšte ir uždėkite svorį. Padėkite į šaldytuvą arba rūsį, pusrūsį, kur ša...
    7. Į indą įpilkite sūrymo taip, kad jis apsemtų agurkus. Uždenkite lėkšte ir uždėkite svorį. Padėkite į šaldytuvą arba rūsį, pusrūsį, kur šalta. Kuo šalčiau, tuo ilgiau agurkai rūgs.
  • Maždaug po 1,5 savaitės rauginti agurkai bus paruošti.
    8. Maždaug po 1,5 savaitės rauginti agurkai bus paruošti.
  • Reklama
  • Po to sudėkite agurkus į stiklainius, užpilkite sūrymu, uždarykite nailono dangteliais ir laikykite šaltai. Galiojimo laikas – iki 4–5 mė...
    9. Po to sudėkite agurkus į stiklainius, užpilkite sūrymu, uždarykite nailono dangteliais ir laikykite šaltai. Galiojimo laikas – iki 4–5 mėnesių.
  • Rauginti agurkai, pagaminti pagal močiutės receptą, visada bus sultingi ir traškūs!
    10. Rauginti agurkai, pagaminti pagal močiutės receptą, visada bus sultingi ir traškūs!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai