Napoleono pyragas

Napoleono pyragas

5 (1 įvertinimai)

12 Porcijos
12 val.

Apie receptą

Kas iš mūsų nežino garsiojo ir šlovinamojo Napoleono pyrago? Jo receptas atkeliavo iš Prancūzijos. Šis pyragas buvo patiekiamas karaliams ir karalienėms, o dabar jį galite paragauti bet kurioje kavinėje. Jau seniai norėjote sužinoti, kaip iškepti Napoleono pyragą? Tuomet šis receptas tikrai pravers. Jis gana paprastas, o pyragas gaunasi gražus ir elegantiškas, jums nebus gėda jį padėti ant šventinio stalo.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    650 gramų
  • Kiaušinis
    7 vnt
  • Pienas
    625 mililitrų
  • Sviestas
    400 gramų
  • Actas
    1 šaukštas (9%)
  • Cukrus
    1/2 stiklinės
  • Bulvių krakmolas
    30 gramų
  • Grietinėlė
    1 puodelis
  • Druska
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Miltus kelis kartus persijokite per sietelį. Sumaišykite su druska ir supilkite į dubenį. Atvėsusį sviestą supjaustykite kubeliais ir sud...
    1. Miltus kelis kartus persijokite per sietelį. Sumaišykite su druska ir supilkite į dubenį. Atvėsusį sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į miltus. Viską rankomis sutrinkite į trupinius, centre padarykite įdubimą.
  • Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite actą ir pieną. Išplakite ingredientus.
    2. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite actą ir pieną. Išplakite ingredientus.
  • Reklama
  • Supilkite gautą masę į miltų ir sviesto duobutę. Gerai sumaišykite visus ingredientus ir minkykite elastingą tešlą.
    3. Supilkite gautą masę į miltų ir sviesto duobutę. Gerai sumaišykite visus ingredientus ir minkykite elastingą tešlą.
  • Tešlą padalinkite į lygias dalis, suformuokite rutuliukus ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą, kad tešla atvėstų.
    4. Tešlą padalinkite į lygias dalis, suformuokite rutuliukus ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą, kad tešla atvėstų.
  • Reklama
  • Padėkite kepimo skardą ant darbinio paviršiaus. Ant jos dėkite tešlos rutulį. Iškočiokite jį į sluoksnį, suformuokite apskritimą ir apipj...
    5. Padėkite kepimo skardą ant darbinio paviršiaus. Ant jos dėkite tešlos rutulį. Iškočiokite jį į sluoksnį, suformuokite apskritimą ir apipjaukite kraštus. Subadykite tešlą šakute.
  • Kepkite kiekvieną pyragą orkaitėje 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje kartu su papuošimais.
    6. Kepkite kiekvieną pyragą orkaitėje 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje kartu su papuošimais.
  • Reklama
  • Iš penkių trynių pagaminkite kremą. Plakite grietinėlę iki standžių putų. Į plaktą grietinėlę įpilkite kiaušinių kremą. Viską atsargiai i...
    7. Iš penkių trynių pagaminkite kremą. Plakite grietinėlę iki standžių putų. Į plaktą grietinėlę įpilkite kiaušinių kremą. Viską atsargiai išmaišykite.
  • Iš paruoštų sluoksnių suformuokite tortą, aptepdami juos kremu. Atraižas sutrinkite į trupinius ir pabarstykite tortą iš visų pusių. Napo...
    8. Iš paruoštų sluoksnių suformuokite tortą, aptepdami juos kremu. Atraižas sutrinkite į trupinius ir pabarstykite tortą iš visų pusių. Napoleono pyragą nakčiai padėkite į šaldytuvą, kad mirktų.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai