Napoleono pyragas
5 (1 įvertinimai)
12 Porcijos
12 val.
Apie receptą
Kas iš mūsų nežino garsiojo ir šlovinamojo Napoleono pyrago? Jo receptas atkeliavo iš Prancūzijos. Šis pyragas buvo patiekiamas karaliams ir karalienėms, o dabar jį galite paragauti bet kurioje kavinėje. Jau seniai norėjote sužinoti, kaip iškepti Napoleono pyragą? Tuomet šis receptas tikrai pravers. Jis gana paprastas, o pyragas gaunasi gražus ir elegantiškas, jums nebus gėda jį padėti ant šventinio stalo.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai650 gramų
-
Kiaušinis7 vnt
-
Pienas625 mililitrų
-
Sviestas400 gramų
-
Actas1 šaukštas (9%)
-
Cukrus1/2 stiklinės
-
Bulvių krakmolas30 gramų
-
Grietinėlė1 puodelis
-
Druska1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Miltus kelis kartus persijokite per sietelį. Sumaišykite su druska ir supilkite į dubenį. Atvėsusį sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į miltus. Viską rankomis sutrinkite į trupinius, centre padarykite įdubimą.
-
2. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite actą ir pieną. Išplakite ingredientus.
-
Reklama
-
3. Supilkite gautą masę į miltų ir sviesto duobutę. Gerai sumaišykite visus ingredientus ir minkykite elastingą tešlą.
-
4. Tešlą padalinkite į lygias dalis, suformuokite rutuliukus ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą, kad tešla atvėstų.
-
Reklama
-
5. Padėkite kepimo skardą ant darbinio paviršiaus. Ant jos dėkite tešlos rutulį. Iškočiokite jį į sluoksnį, suformuokite apskritimą ir apipjaukite kraštus. Subadykite tešlą šakute.
-
6. Kepkite kiekvieną pyragą orkaitėje 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje kartu su papuošimais.
-
Reklama
-
7. Iš penkių trynių pagaminkite kremą. Plakite grietinėlę iki standžių putų. Į plaktą grietinėlę įpilkite kiaušinių kremą. Viską atsargiai išmaišykite.
-
8. Iš paruoštų sluoksnių suformuokite tortą, aptepdami juos kremu. Atraižas sutrinkite į trupinius ir pabarstykite tortą iš visų pusių. Napoleono pyragą nakčiai padėkite į šaldytuvą, kad mirktų.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama