Perlinių kruopų košė orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Perlinių kruopų košė orkaitėje yra nuostabus patiekalas, nes ji gaminta kartu su svogūnais ir grybais – gaunasi labai apetitiškai. Šis receptas yra gana sėkmingas. Kiekvieną kartą verdant perlinių kruopų košę, labai svarbu turėti pakankamai vandens. Perlines kruopas reikia troškinti ir jos neturi būti kietos. Prieš tai apkepus jas keptuvėje su svogūnais ir grybais, jos prisisotina šių ingredientų aromato. Jos iš pradžių termiškai apdorojamos, o pašovus į orkaitę, tereikia palaukti, kol suminkštės. Pažiūrėkite, kaip orkaitėje gaminti perlinių kruopų košę.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Perlinės kruopos1.5 stiklinės
-
Grybai400 gramų
-
Svogūnai3 vnt
-
Augalinis aliejus30 gramų
-
Druska0,5 šaukšto
-
Petražolėspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus. Supjaustykite mažais gabalėliais.
-
2. Paimkite pievagrybius. Gerai juos nuplaukite. Supjaustykite išilgai plonais griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų. Kepkite jame grybus ant didelės ugnies, nuolat maišydami 2–3 minutes. Sudėkite keptus pievagrybius į dubenį.
-
4. Sudėkite svogūnus į tą patį aliejų, kuriame buvo kepti grybai. Kepkite svogūną ant didelės ugnies ne ilgiau kaip 2 minutes.
-
Reklama
-
5. Kruopščiai nuplaukite perlines kruopas. Sudėkite jas į keptuvę su svogūnu. Kepkite nuolat maišydami, kol kruopos taps auksinės spalvos. Tada sumaišykite su keptais pievagrybiais. Išmaišykite, įberkite druskos ir palaikykite ant ugnies minutę.
-
6. Perlines kruopas kartu su grybais ir svogūnais sudėkite į paruoštus vazonėlius. Užpilkite verdančiu vandeniu, kuris turėtų apsemti kruopas porą centimetrų. Uždenkite vazonėlius dangčiais. Įdėkite į šaltą orkaitę, orkaitės viduryje. Įjunkite 230 °C temperatūrą. Kepkite košę 20 minučių. Tada nustatykite 180 °C temperatūrą ir troškinkite perlines kruopas valandą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama